usabästis

Till Emelie :)

Låg och lyssnade på musik så kom, såklart, den uttjatade låten We are young. Låten som alltid spelas på radion och som blivit "de första månaderna i USA" låten. Ni vet när man förknippar en låt med någonting. Därav mitt namn på mitt facebook album för er som inte hänger med, "we can burn brighter than the sun". Tänkte då på min Emelie (aka empa) som jag kom nära så fort och hade sjukt kul med den korta tid som vi hade i USA ihop. Galet vad snabbt vi kom nära varandra. I och för sig pratade vi på skype och facebook flera månader innan vi kom hit. Så innan vi ens träffats kändes det som vi redan kände varandra. Från dagen hon kom hit tills dagen hon åkte tror jag att vi umgicks varje dag förutom två. Dagarna innan hon åkte var de jobbigaste hitills i USA. Det bästa är att vi båda är från Sverige så vi kommer garanterat ses efter detta år.

Kruxet med oss två är att vi alltid tog kort på varandra och aldrig tillsammans. Så det finns inte många bilder alls på oss två ihop. Haha, fail.




tisdag, 29 maj

Har nu kommit hem efter en långhelg som jag tillbringade i New Jersey, Avalon med Jessica, hennes värdfamilj och Elin. Vi åkte tidigt fredag morgon och jag kom hem måndag kväll. Avalon var hur fint som helst, pampiga hus, fin strand, små resturanger och allt det där. På fredagen åkte vi in till Atlantic city, först shoppade vi lite, jag köpte mig två par converse. Ett par höga svarta och ett par låga röda. De kostade 300 kr styck, inte fy skam. Dock är converse helt fel här i USA. Här är det flipflop som gäller, Jessicas värdmamma sa till mig "vad fin du var idag" sen la hon till "ett par flipflop till klänningen hade varit jättefint". Haha. Sen berätta hon att hon hade ett 20tal flipflop, slår vad att de flesta amerikanare har minst 5par.

På kvällen i AC såg vi Pitbull, herremingud vad grymt det var! Tre svenskar som inte varit ute och dansat på ett bra tag plus pitbull kan ju inte bli annat än lyckat i och för sig. Konserten var i två timmar och jag dansade 1:59 minuter utav det. H-u-r k-u-l s-o-m h-e-l-s-t.

På lördagen låg vi på stranden och runt två tiden bytte vi till poolen. Underbart! Det bästa var att vi hade runt 25 grader så det var inte för varmt. Ja, här kan det bli för varmt. Idag gick jag ut runt sju på morgonen och det var galet varmt redan. Som högst idag var det 35 grader och kvavt som tusan. Som tur är sa min värdmamma att det, oftast, inte blev varmare än såhär.

Söndagen åkte vi in till Ocean City, gick på boardwalken, käka pizza och glass och bara hängde. Vi släppte sedan av Elin på bussen då hon var tvungen att åka hem. På måndagen chillade jag och Jessica vid poolen tills det var dags för mig att ta bussen hem. Det skulle ta 1:30 att komma hem men det tog mig ungefär 3 timmar istället pågrund utav trafiken. Motorvägen var ingen motorväg utan mer en kö.

(Så sjukt segt att ladda upp bilder här så lägger upp mer på Facebook :)







torsdag, 24 maj


You don't know what you got until you're missing it alot.
<3





onsdag, 23 maj

Zumba passet var ju en upplevelse, hängde med ibland och ibland undra jag vad tusan jag höll på med. Flängde lite hit och dit. Men jag fick skratta iallafall. Och röra på mig. Värst var ju att mamma skickat alldelse för gott godis så efter jag kommit hem mumsa jag lite sånt, såklart. Typiskt.. För er som inte såg min glada uppdatering på facebook härom dagen så skickade mina föräldrar åtta chockladkakor och en påse med mitt favorit godis. Måste dela med mig för om jag käkar alla dom där själva så kommer det inte vara samma Johanna som kommer hem sen. Nu ska jag dra iväg på aupair möte.

Blev sjukt sugen på att skaffa lugg när jag hitta dessa två bilder. Hmm. Vad tycker ni?



måndag, 21 maj

Helgen som var får 5 av 5 toasters. Drog mig ner mot D.C på fredagkvällen, såklart var bussen försenad så kom inte fram förens tolv. Där väntade min saknade Emelie och även Sandra. Kul att jag och Sandra träffas mer här än vad vi gör hemma. På lördagen så åkte jag och Empa till Alexandria, tror jag det hette. Det var en jättemysig stad med en hamn så vi köpte med oss jordgubbar, vindruvor och nutella. När vi kom fram till platsen vi skulle sitta på så sitter det två svenska aupair tjejer där. Så vi hängde där hela dagen i 25 graders sol och bara njöt. På kvällen åkte vi till IKEA sen till Cheesecake factory. Jag köpte kaviar, chokladbollar, punsch rullar (även kallade dammsugare), knäckebröd och chocklad. MUMS! Cheescake factory var också mums såklart.

På söndagen släppte Emelie av mig vid tunnelbanan så jag kunde ta mig in till centrum. Dock var den tunnelbanan typ stängd så fick hoppa på en buss, sen tunnelbanan sen göra ett byte tills jag var framme. Log stolt för mig själv när jag satt på bussen och tänkte om det här varit för några månader sedan hade jag haft panik. Ny stad, ensam, osäker på vart jag skulle. I D.C mötte jag upp Jessica, Elin och de två andra tjejerna från gårdagen, Hanna och Matilda. Vi hade en riktigt bra dag. Traskade runt och turistade och sen hyrde vi två trampbåtar och trampade runt i en timme. Vi alla klickade på en gång (har bara träffat Jessica innan denna helg) och vi hade en jätterolig och trevlig dag så känns väldigt tråkigt att Matilda åker hem snart. Vi sa såklart att vi måste ses hemma i Sverige sen när allas år är över. Som jag sa, man lära känna så himla fina människor här och man kommer varandra nära väldigt snabbt.

Imorgon är det jobb som vanligt sen ska jag med Jessica på ett zumba pass.














torsdag, 17 maj

Har suttit och läst gamla inlägg i bloggen. Finns inlägg sen 2009. Det sjuka är att när jag läser om mitt liv då så kommer jag ihåg exakt vilken dag det var, aha det var den dagen ja när det regnade, justja det var den dagen jag kände sådär. Kul att man kan gå tillbaka och läsa och minnas. Fast det är blandade känslor när jag läser. Så mycket fina minnen som finns och när jag inser att det aldrig mer kommer komma tillbaka känns det ledsamt på något sätt. I ett inlägg för tre år sedan har jag skrivit om hur mycket jag längtar tills jag ska ta studenten. Men nu är det redan ett år sen jag tog studenten. Jag hade även funderingar på vad jag skulle göra efter studenten och nu sitter jag här. Det bästa är att jag ser tillbaka på de senaste åren med ett leende. Jag har haft ett så himla bra liv, fina vänner, underbar familj. Ja, det är väl egentligen allt man behöver. Jag har haft två extra jobb som inte varit allt för jobbiga som gjort att jag kunnat resa, leva utan att behöva hindras av pengar. Men mitt "gamla" liv, eller mitt liv hemma i Sverige känns så fruktansvärt långt bort här. En del folk som kom kring samma tid som mig funderar på att åka hem och när jag tänker på att åka hem så känns det så overkligt. (jag har absolut inga tankar på att på att åka hem men när jag tänker OM jag skulle vilja det) Vet inte hur jag ska förklara. Men livet jag lever här är så olikt mot det jag levde hamma. Känns nästan som livet där hemma inte finns, haha eller hur man ska säga. Vet att väldigt många säger när de kommer hem efter ett år att det känns som de drömt om sitt år i USA. Nu börjar jag flyta iväg här i min tankar, haha.

Tillbaka till nutid. Imorgon åker jag till Washington för att hänga med Emelie som sagt var. Kommer tillbaka söndagkväll igen. Vädret säger att det ska bli 27 grader och strålande sol. Älskar vädret här. Idag var jag och ungarna ute och lekte hela dagen i shorts och linne. Påtal om barnen, idag hade de en konsert i skolan. Jag följde såklart med och tittade, dock visste jag inte att de hade en pjäs på morgonen. Min värdmamma ville inte att jag skulle känna att jag behövde komma så tidigt så hon berättade bara om den sena konserten. I vilket fall, när jag kom så berättade min värdmamma att min lillatjej frågat vart jag var. Sen när konserten var slut kom hon springades och ropade "Johannaaa" och gav mig världens bamsekram.

Finaste vännen och jag i ett varmt och härligt Turkiet!


från vinter till sommar

Påtal om 100 dagar. Syns att vädret har ändrats sen jag kom hit.

Första bilden tagen i mars, önskar jag tagit vinterjackan den dagen för jag frös hela dagen i skinnjackan.
Andra bilden, tagen i maj, tog bara med en tröja som jag höll i handen hela dagen.


onsdag, 16 maj

100 dagar i USA idag. Eller egentligen inte, den 17 maj är det 100 dagar. Men eftersom räknaren jag har är på svensktid så står det 100 dagar nu eftersom klockan är över midnatt hemma i Sverige. 100 dagar är egentligen ingenting men det känns lite coolt ändå. Jag har ju inte varit borta mer än 30 dagar förut så 100 är ändå ganska bra gjort.

Imorgon är det redan torsdag. Sen fredag, det innebär att jag åker till D.C. Jag åker fredag kvällen och kommer hem söndag kväll. Ska träffa Emelie och jag tror att jag även kommer få träffa Sandra igen. Tanken var att vi skulle ha hela helgen ihop men hon gjorde planer för söndagen så jag får underhålla mig själv på söndagen. Woho, haha. Hoppas på att vädret blir bra eftersom det spöregnade förra gången jag var där.

Imorgon ska barnen ha en skolpjäs så ska åka dit till tio och titta på den sen åker jag och alla tre barnen hem. Kul med lite omväxlade schema. Kan bli lite segt ibland att bara ha lillkillen hemma eftersom han har sina tupplurer och allt det där. När man har alla tre är det fullrulle hela tiden.

Förra gången jag var i DC, som sagt var, det regnade en hel del.




baseball

Min kamera befann sig i Jessicas väska under söndagen så jag for sno bilder från Sandra. Hehe.



måndag, 14 maj

Som vanligt så rusar veckorna förbi och nu är det måndag igen. Känns som det allt är "måndag igen". Veckan har varit bland de bästa hitills tror jag faktiskt. Efter måndagens prat med min värdmamma har allting bara rullat på så bra med barnen och även föräldrarna. Igår köpte jag en blombukett och ett kort till min värdmamma eftersom det var Mors dag här. Ville visa att jag uppskattar dom och jag tror hon blev väldigt glad. Barnen har varit så himla gulliga och duktiga den här veckan också vilket gjort att veckan har blivit bra på det sättet också. Känner att en hel del saker har lossnat. Helgen var även den toppen bra, Sandra Johansson som är aupair här i USA kom hit och hälsade på. Så jag och Jessica mötte henne i Philly på lördagen och hängde runt där i det fina vädret. Gillar den staden! Många aupairer som inte gillar den men jag tycker om den. Senare på kvällen åkte vi hem till Garnet igen och käkade på en fiskresturang här i närheten. Blev så glad att någon äntligen ville gå dit med mig igen! (var där med min värdfamilj för någon månad sen).

För söndagen hade vi inga planer så vi gick ner i köket för att äta lite frukost. Min värdpappa frågar om vi har några planer för dagen och när vi sagt att så är inte fallet ger han oss fyra baseball biljetter och säger "have fun". Så vi kastade oss iväg till Target och köpte Phillies tröjor sen vidare in till Philly igen. En helt underbar dag, solen stekte på, vi köpte oss världens fetaste nachotallrik med galet mycket sås och försökte komma på hur reglerna var. Phillies vann och det gjorde 35 000 människor riktigt glada. Eller ja, säkert mycket mer än så men det var ungefär så många på plats inne i stadium.

Något som varit dåligt med den här veckan är att min älskade morfar har gått och blivit sjuk. Önskar jag fick krama om dig men nu går inte det men jag tänker på dig hela tiden här borta. Hoppas du blir bra snart!! <3

Som ni ser så var vädret uuuunderbart den här helgen!





torsdag, 10 maj

Den här veckan har varit så himla bra! Idag var det dock en seg dag då jag bara hade lillkillen och han var inte på sitt bästa humör. Men det är sånt man får ta. Just nu sitter jag hos Jessica och vi smider lite planer. Det finns så mycket vi vill göra och se men det är svårt. För det första kostar allting pengar för det andra är det ganska svårt att ta sig överallt. Tillexempel, ta sig till Philadelphias flygplats är svårt. För jag vet ingen aupair som är tillåten att åka på den vägen I-95, som den stora motorvägen här heter. Ingen får heller ta sin bil särskilt långt vilket gör det svårt det med. Men vi försöker få till våra resor iallafall. Gör det bästa av situationen helt enkelt! Nu ska jag vara social och käka lite mer Oreos! Haha. Har blivit ett kakmonster här borta..


klänningar

Okej, bestämde mig precis för att stanna hemma ikväll och tänkte då göra en insats för bloggen.

Har sedan jag kommit hit införskaffat lite sommarklänningar. Var väldigt länge sen jag bar klänning, hemma har det mest blivit shorts på somrarna. Men nu ska det bli ändring på det. Här är vädret också varmare så känns som ett par söta sommarklänningar är helt rätt här.

De två första är från Forever 21, den andra är från HM och den sista är från Target. Den använder jag endast som strandklänning eftersom den är ganska så genomskinlig.





måndag, 7 maj

Glad, glad, glad. Har verkligen lärt mig att allting blir så mycket bättre om man pratar om saker. Antar att språket här har fått mig att bli mer tystlåten men nu försöker jag att tänka bort att jag inte har en perfekt engelska. Haha, påtal om språk, min äldsta värdpojke sa till mig förra veckan "johanna, du har varit är i tre månader, du borde vara bättre på engelska vid det här laget". Kan skratta så mycket åt vad barnen säger ibland. Försökte kontra med att skämtsamt säga att han haft tre svenska aupairer men inte kunde flytande svenska, men då sa han bara att jag har faktiskt inte försökt att lära han något, true...

Just nu ligger jag och väntar på att klockan ska bli åtta. Fast nu när jag tänkte på det så vet jag inte om jag känner för att ge mig iväg. Skulle va skönt att gosa ner sig i sängen med pyjamas och se en film och sedan sova tidigt. Suktar även något fruktansvärt över världens godaste maträtt som jag funnit här på andra sidan atlanten. Loaded potato skins, mozzarella sticks och buffalo chicken. Yummy in my tummy, som min lillatjej säger. Åh, underbara barn. Även fast det kan vara väldigt tufft med tre småbarn med egna viljor så är det värt det. Oftast iallafall. Haha. Slänger upp en bild på min favvorätt. Bilden gör den dock inte rättvis. Så en tips är om ni käkar på T.G.I friday så beställ detta. Och be om extra sour cream.


söndag, 6 maj

6e april idag, vilket innebär 3 månader i USA. Vilket också innebär att 1/4 är avklarat. Eller ska man säga avklarat? Jag och Jessica prata om att vi faktiskt varit här i tre månader och att vi måste sätta fart med att göra saker även fast vi gör saker varje helg känner man att man vill hinna med så mycket. Resandet var ju faktiskt en av de största anledningarna varför jag åkte hit.

Vet inte om jag berättat, kan inte hitta det någonstans iallafall, om mina planer för de kommande helgerna? I vilket fall så tänkte jag dela med med mig. Nästa helg kommer Sandra Johansson hit för att tillbringa en helg i Philly. Helgen efter det åker jag förhoppningsvis ner till Emelie (Washington) sen helgen efter det (nu är vi inne på sista helgen i maj) ska jag med Jessica och hennes värdfamilj till ett strandhus i Avalon, NJ. Där kommer jag få en långhelg, det är garanaterat att jag är ledig på måndagen och förhoppningsvis är jag ledig fredagen med. Där ska vi se en konsert med Pitbull, shoppa i alla outlet butiker i Atlantic City och bara umgås och ha det bra.

Idag åkte jag och Jessica med hennes värdfamilj in till Philly för det var ett jättestort lopp där. Hennes värdpappa skulle springa så vi hjälpte värdmamman med alla barnen (hon har också tre små). Tyvärr hade jag min magvärk som jag får tittsomtätt och avslutade vår brunch med att kräkas på gatan när alla kunde se. Vad är det för fel på mig, varför spyr jag alltid på offentliga platser?! Snart kommer jag inte ens skämmas för jag är så van vid det...

Igår var det cinco de mayo här, eller jag överallt men här firar man det, så jag, Jessica och Flowrence åkte in till West chester, käkade lite och vi fick stanna inne på klubben utan problem så vi stannade kvar och dansade en sväng. Vi var väldigt trötta och eftersom vi visste att vi skulle upp tidigt dagen efter gav vi oss ganska så snabbt.


lördag, 5 maj

Redan helg. Och snart är helgen slut. Tiden går så fruktansvärt snabbt men på ett sätt så går det så långsamt. Känns som jag varit här förevigt. Haha, svårt att förklara.

Den här helgen hade jag inga planer så igår gick jag och Jessica ut i West Chester. Eftersom vi är minderåriga här fick vi gå till Landmark jättetidigt. Så vi käkade trerätters, tyvärr var det inte så jättegott. Sen fick vi vänta i ungefär tre timmar tills det blev en nattklubb. Herremingud vad vi skrattade åt hur alla amerikaner dansade, kan inte ens förklara. Roligt var det iallafall. Sen idag hade jag min första sovmorgon sen jag kom hit. Vi sov till klockan elva, så himla skönt och välbehövligt. Efter vi käkat en rejäl frukost så stack vi ut och sprang hela 5,5km.

Nu ikväll ska vi till West Chester igen men bara för att äta middag eftersom det är cinco de mayo idag så det kommer förmodligen vara mycket folk ute idag.

Har lagt upp fler bilder på facebook från New york för er som är intresserad.

måndag, 30 april

Idag är nog de flesta vänner ute och har det rajtantajtan. Själv har man jobbat hela dagen och nu ska man möta upp lite vänner för glass. Inte helt fel det heller men skulle gärna vilja vara hemma ikväll och få tillbringa den här kvällen med mina närmaste. Åh, vad jag saknar er!!

New york, underbart. Bland de bästa helgerna sen jag kom hit. Var glad, skrattade och var en riktig turist med min fina vän Jessica. Vi gick på promenad i Central park, åt även frukost där i vårsolen, vi hängde på Times Square, shoppade lite, promenerade på Brooklyn bridge och bara nöjt av varandras sällskap. En massa planer gjordes även. Ser fram emot de kommande månaderna så mycket, speciellt sista helgen i maj. Kommer bli kalas, hoppas på att allt blir som planerat. Jag knäppte en hel del kort som jag ska försöka lägga upp här när jag får mer tid. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan bege mig ut.