onsdag, 25 april

Någon dag i början på April skypade jag med min älskade mamma (förövrigt är hon världens bästa mamma, alla säger så om sina mammor men min är faktiskt bäst ;) ) så sa jag att i april har jag mycket inplanerat så den månaden kommer säkert svischa förbi. Och ja, det stämde. Om en vecka är det 1 maj. Alla där hemma kommer såklart fira detta genom att bli kalas fulla och springa runt och titta på brasan. Men det ska då inte jag, eftersom här firas inte 1 maj och för det andra jag är två år för liten för att ens få smutta på lite alkohol. Som tur är åker jag till New york med min fina vän Jessica i helgen så vi får försöka fira det där så gott som det går.

Sen sist då...
Efter aupair mötet åkte jag och Verena till PF chang och käkade middag. Klirrade fint i kistan. Åkte sedan hem till henne och tittade på lite TV. Sen drog veckan igång och jag har jobbat varje dag som vanligt, hängt med vänner och ja, det var allt. Ikväll ska jag såklart på starbucks onsdag men idag åker jag till ett annat starbucks än vanligt. Ska sprida ut mitt nät här är tanken, A och O här är att ha vänner. Eller ja, det är det väl överallt. Men tror det är extra viktigt när man är iväg såhär. Nog tjatat.

Eller kom preics på att varför jag ens skrev detta inlägg var för jag ville skriva att jag precis ätit en hemlagad lasange. Var så himla gott!! Åt alldeles för mycket men tror jag ätit riktigt hemlagad mat fem gånger här så när sånt här händer blir jag och min (inte så länge till) lilla mage så glada!


söndag, 22 april

Hallå!
Nu är jag hemma igen efter en veckas semster. Veckan har varit toppen och det var väldigt kul och välbehövligt att få umgås med min värdfamilj. Har alltid känt mig lite blyg att gå och ta något från kylen tillexempel när alla sitter i köket men i morse var det inga problem. Så känns som vi har lärt känna varandra bättre den här veckan. Självklart pratar jag mycket med min värdfamilj när vi är hemma med men det är svårt ibland att hinna med eftersom när jag jobbar jobbar även värdföräldrarna och när de kommer hem slutar jag och då åker jag oftast iväg och gör något. I vilket fall så har jag haft en toppen vecka. Fint väder nästan hela veckan, lekt med barnen i poolen, lekt på stranden, tittat på massa barnfilmer och bara tagit det lugnt.

Idag har jag haft tre skypedejter. Skönt att få se alla mina nära och kära och höra att de har det bra. Har haft en hel del hemlängtan den här veckan.. Gillar inte att den känslan finns där men det är inget jag kan hjälpa. För bara försöka hantera det på bästa sätt. Har även lärt mig att när jag mår dåligt här borta att jag inte ska vara tyst om det utan prata om det och göra något när känslan kommer. För så fort jag är med tillexempel min värdfamilj så försvinner min hemlängtan.

Ska strax bege mig ut i regnet och hämta upp Verena. Vi ska på april aupair mötet. Något om vattensäkerhet. Får se vad det innebär.

Här får ni två bilder från Florida. Har även lagt upp lite på facebook. De flesta bilder jag tagit är dock på mina värdbarn och de får jag som sagt inte lägga upp så de få bilderna jag har på annat får ni helt enkelt nöja er med :)





fredag, 13 april

ÄNTLIGEN, är den här veckan över. Kan nästan utan tvekan säga att det här har varit den jobbigaste veckan hittills. Jag har jobbat alldeles för mycket och barnen har varit craaaazy. Men nu är veckan över och imorgon styr vi kosan mot Florida. Ska bli jätteskönt att göra lite annat och även få spendera tid med min värdfamilj.

Hinner inte uppdatera mer än så här. Ska ut och äta med mina favorittjejer här borta. Det kunde ha varit en avskedsmiddag men fick nyheten alldelse nyss att så är inte fallet. Skönt, slipper jag ha gråtkalas ikväll.


Jag och Emelie i snygga 3D glasögonen, detta är från förra fredagen då vi såg Titanic.


Lördagsmiddag på Texas roadhouse med Emelie. (Tror vi ska dit ikväll igen).


måndag, 9 april

Idag bokade jag och Jessica biljetter till Pitbull och LMFAO. Pitbull spelar i Atlantic City den 25 maj ( ett bra tillfälle att kolla in den staden också) och LMFAO spelar inte förens den 30 juni. Men biljetterna var nästan slut så kändes bäst att slå till i tid. De spelar dock i Philly så är lättare att åka in och se dom eftersom det tar 35 minuter med SEPTA. Finns inge bättre än att boka saker så man har något att se fram emot. Vi ska även försöka få in ett besök på six flags nu i vår. Six flags är ett stort nöjesfält som ligger bara en och en halv timme härifrån tror jag. Älskar att min värdmamma blev jätteglad hon med när jag fråga om jag kunde göra allt detta. Det som är det mest jobbiga här tycker jag. Att man blir som 13 igen, man måste fråga om allting. Men jag förstår såklart att det måste vara så men är ovant eftersom hemma kunde jag boka en veckas semster och sedan skicka ett sms till mamma "nästa vecka åker jag till sunny beach" tillexempel.

Jag kan inte sluta tänka på Titanic, världens finaste film. Den gör så jag får morgonångest eftersom jag drömt om den de senaste nätterna. Det är till de här scenerna i filmen som det inte går att hålla tårarna tillbaka. Antar att jag inte är den enda som har problem med det? Det är en så lycklig film men samtidigt en otroligt sorlig...



lördag, 7 april

Idag var det påskafton. Har inte tänkt så mycket på det faktiskt. Så det var skönt, alla säger att hemlängtan kan bli jobbig på högtider men det var faktiskt lungt för mig. Imorgon ska jag fira påsk här i USA med min värdfamilj + deras farmor och farfar och en faster. Det ska bli kul att se vad de äter och sådär. Haha. Eller nej egentligen inte men ska bli kul att testa att fira påsk här i USA.

Idag har jag shoppat loss på Target. En strandklänning, träningskläder, flipflop, solskyddsfaktor och lite smått och gott till resan. Längtar jättemycket till allt i april. De två kommande helgerna kommer jag vara i Florida sen helgen efter det åker jag förmodligen till NYC. Sen är det maj. Tiden går snabbt på ett sätt men samtidigt känns det som jag varit här hur länge som helst. "Firade" två månader i USA igår fakiskt.

Har de senaste dagarna hunnit med skype med Lina och Julia. Skönt att höra att de mår bra och se deras ansiktet, är nästan som att ses i verkligheten. Var även och tittade på Titanic igår. Som ni säkert förstår grät jag jättemycket. Sen nu kommer jag leta med ljus och lyckta efter min Jack Dawson.

Två bilder från Washington. Har lite mer bilder på facebook för er som inte sett dem än. Och som ni vet tog min kamera sig en tur i tvättmaskinen så de här bilderna är tagna av Emelie. Har länkat hennes blogg här till höger för er som vill läsa om hennes aupair år.








onsdag, 4 april

Idag började jag ta tag i mitt liv här borta. Eller neeej, lät bara bra att säga så. Men jag va iallafall ute och sprang idag efter jobbet. Om jag räknat rätt så blev det iallafall 3km löpning. Tycker jag är mycket bra med tanke på att jag inte sprunigt sen september(!). Ska försöka fixa ett gymkort också. För om jag fortsätter äta som jag gör just nu kommer jag vara jag + 20kg tills nästa år. Det vill vi inte. Så tanken är att jag ska fortsätta äta men samtidigt träna. Var väldigt annorlunda att springa här dock, asfalt och massa människor. Endel som bara sätt i gräset eller på en bänk och titta. Hemma är man ensam och slipper skämmas för hur sakta man springer, hur mycket man flåsar och hur röd man blir i ansiktet.

Ikväll är det starbucks onsdag. Först tänkte vi gå på Titanic men vi tar det en annan dag istället. Lär behöva ta med ett x antal näsdukar när jag ska se den. Gråter jämt jättemycket till den och just nu är det ganska känslomässigt här borta så då kommer det bli dubbeltupp.


måndag, 2 april

Helgen är redan förbi och imorgon är det redan tisdag. Veckorna går så sjukt snabbt, helgerna ska vi inte ens prata om. Den här helgen har spenderats på olika shoppingcentrum. Först på lilla concord mall som ligger ungefär tio minuter härifrån sen i söndags blev det christiana mall istället för IKEA. Slog till på två bhar och två tröjor. Skulle egentligen behöva köpa lite basic plagg, typ vitt linne, svart kofta. Men sånt är ju sååå tråkigt att lägga pengar på. Sedan käkade vi såklart på Cheesecake factory. Varje grej jag prövat där har varit smarrilismarrigt plus portionerna är så himla stora. Klart man gillart!