måndag, 28 januari

Första jobbardagen ihop med Jonna, kan man inte alltid vara två aupairer? Väldans skönt att vara två och hjälpas åt. Det är kul att se att barnen redan gillar henne så mycket! Känns bra då jag snart åker att veta att det är med en person de tycker om. Igår gick vi på bio, såg hansel and gretel, wich hunters. Var väldigt bra faktiskt. Blev skrämd xantal gånger så jag störde alla i biosalongen typ. Därför jag aldrig jag går på skräck filmer, skulle bara irritera de andra i biosalongen.

En av mina vänner skrev detta idag på facebook, kunde inte sagt det bättre själv.

living abroad will change your life. It will change the way you look at people, the way you think, talk and act. But most of all it will show you who your real friends are ♥

Har varit ledsen flera gånger under detta år pga att jag känner att jag tappat många vänner där hemma. Men vill jag ha vänner som inte brytt sig medan man har varit iväg?


fredag, 25 januari

Så en annorlunda fredag. Började som vanligt, eller njaaa. Vakna av att min vmamma sjöng högt och tydligt amerikanska nationalsången och sen kom vpappan in och sjöng med. Efter trettio minuters stoj och stim så börjar jag röra på mig då mina förhoppningar om att somna om försvunnit. De hör då mig och börjar gapflabba och bara; just ja johanna är ju i rummet bredvid.
 
Sen åkte jag och de två yngsta och hämta Jonna. Gpsen visade oss lite fel så fick ringa vmamma och så förklarade hon och sen såg jag parkeringen där jag för ett år sen blev upphämtad på. Kan inte fatta det... Fick hjälp med barnen på eftermiddagen och sen så åt vi middag, drack vin och pratade om allt möjligt. Nu ikväll så skulle vpappan natta barnen och lillkillen smet ut och la sig hos mig och somna istället. Jag slog då på en film som var så äckligt sorlig att jag trodde jag skulle kräkas ett tag. Jag är otroligt känslig alltså, grät igenom hela filmen sen sluta den med ett skit dåligt slut. Ändå kommer jag säga till folk att den var såååå bra. Konstigt det där.
 
Imorgon ska vi till Philly med hela familjen + Jonna och gå på ett musem och sen käka lunch. Bra för mig då det blir sista gången jag är i Philly. Inte det största fanet utav staden dock så är inte med större sorg jag säger hejdå till den. Nu måste jag sova då jag vet att klockan sju är det fullfart på andra sidan väggen.
 
åtta månader sen jag var på borgata och tittade på pitbull. lite kul att ha varit där då hotellt är med på väldigt många filmer. var även en film för ett tag sen som jag och Linn såg på bion där filmen utspelade sig i Philly. Kände igen mig två gånger. Haha.
 
 
 
 
 

onsdag, 23 januari

Packa klart allting idag. Alla mina kläder ligger nu i tre väskor, mitt liv för ett år är nerpackat. Mitt badrum är tomt och just nu tillbringar jag sista natten i denna säng. Och nu slår det mig på riktigt att mitt år är över. Jessica frågade mig idag om jag inte var stolt över att jag gjort det. Och ja, det är jag. Kommer aldrig glömma för 10 månader sedan när Emelie fråga mig "tror du att du kommer klara att vara här i ett år" "ja" svarade jag säkert. Men så säker var jag ändå inte. Men nu sitter jag är, nästan så exakt år sedan jag lämnade Sverige. Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Är så trött då jag inte kan sova om nätterna för jag ligger och grubblar, stresser och tänker. Som jag sa till Sandra, resemånaden kommer bli askul men samtidigt hade det varit skönt att bara åka hem på en gång. Att åka runt i en månad med ett litet handbagage med 4 tjejer varav jag känner en riktigt väl kommer vara en upplevelse om vi säger så.
 
Nu måste jag sova, imorgon ska jag tvätta lakana i mitt rum och min värdpojkes rum då jag flytter in där i morgon.

söndag, 20 oktober

Den 18 januari blev min fina storasyster och hennes Roberth föräldrar till en urgullig liten Noah! Så nu är jag en väldigt stolt moster. Längtar tills jag får komma hem och gosa med honom!! Har skypat med dem fredag, lördag och söndag. De är fortfarande kvar på BB så jag håller alla tummar och tår att de ska få åka hem i morgon.

 

Idag har jag inte varit på topp men tog mig i kragen och åkte iväg till rollerskatet stället, jag var där i början av året om ni kommer ihåg, idag kom ett 10tal aupairer och vi höll på i flera timmar och skratta åt varandra. Jag var hyffsad förra gången vad jag minns men denna gång, JISSES, vad jag var dålig!! Sämst kan man även säga. Men mycket skratt blev det iallafall. 

 

Nu precis kom min lillkille in och blåste på sin hand = slängpuss. Sötisen. Han var inne för en stund sen och gav mig kramar och pussar. Lillakillen som blivit så stor. Han är den personen som kommer vara absolut jobbigast att säga hejdå till. Älskar mina andra två värdbarn men lillkillen har varit med mig varje dag måndag till fredag sen jag kom hit och våran relation har blivit väldigt speciell.

 

Imorgon kommer Jonna till USA, jag hoppas hon kom ihåg de två chocklad kakor som hennes mamma sagt var till mig. Önskade även lite lösgodis men hon berättade att hennes väskan var överfull så förväntar mig inte för mycket ;) Fattar dock inte vad jag sysslade med när jag packade för mitt år. 17kg och halvfull väska. Hmmm. Vissa har med sig två stora fulla väskor lixom. Jag och packning...

 

 


17 januari, torsdag

Först skrev jag 17 juni sen att det var onsdag, men sen ändra jag mig och skrev fredag. Inte alla hästar hemma idag. Så måste jag även passa på att skryta lite om mig själv. Började sju idag och jobbade till sex. Fick ungarna redo för skolan, körde dit dem (vi var till och med tidiga till skolan), badat alla tre barnen, gett dem middag. Och sen gjorde jag även alla dagliga rutiner såsom hämta från skolan, lunch, städning, naps osv. Kanske låter som en piece of cake men ojojoj, då har du fel. Så nu ligger jag lite halvtrött i sängen och ska snart titta på en film. Åkte även nu på kvällen och köpte tandborstar och tandkräm, de slarvara alltid bort detta och kände att de inte kan vara utan i 4 dagar (då vmamma och vpappa kommer tbx). Shoppade även lite till mig själv igen på VS.
Hehe. Glömde även säga att 11 januari var det två år sedan jag tog körkort, yey. Dock har jag mestadels kört här borta med automat så vettetusan hur det kommer gå när jag kör hemma. Påtal om bilar, jag kör ju en xc90 här. En av de större bilarna hemma, här är det en av de mindre. Varje gång jag parkerar är bilarna bredvid mig större. Haha
 
 
 
 

måndag, 14 januari

Kika precis på hur vädret kommer se ut under resemånaden, 81 på Hawaii. Attans tänkte jag då vi hade ungefär 100 i somras. Insåg sedan att 81 är 27 grader. Ändra mig ganska så snabbt. Det är ganska kul, amerikaner har ingen aning om hur mycket 100 f är i c. Likadant som de vet inte hur mycket 10 kg är. Jag har ändå en liten aning att det är ungefärligt det dubbla, för att göra det enkelt för sig lixom. Så om jag väger mig här och väger 130pounds så delar det jag på två så tar jag bort lite. Haha, lite snabb omräkning lixom. De har inte en blekaste. Det bästa måste ändå varit när jag frågade några amerikaner hur många det bodde i USA. Ena chansa på 8 miljoner, eeh. Vi bor 9 i sverige så nej det var fel. En sa 2 biljarder. Eh vi är väl ungefär 7 miljarder på hela jordklotet? Haha. De hade inte en susning. Jag chansade på 300 miljoner och när vi sökte på det fick vi fram 290 miljoner eller nått sånt. Lite kul fakta bara.
 
Sen undrar jag vad som pågår, läste aftonbladet. Ja, läser den ganska ofta då jag tycker det är intressant att se vad som sker och hänga med. Var och varannan rubrik innehåller våldtäckt känns det som, en man som våldtogs med ett spadskaft, en kvinna gruppvåldtagen, en flicka våldtagen av en 67 årig man. Blir ju rädd för hur folk är, kan inte förstå att sånna saker händer hela tiden. Så himla otäckt.
 
Och så byter vi samtalsämne igen, var och shoppade idag. Brände julklappspengarna jag fått utav morfar och farmor, blev fem par trosor från VS, har inte handlat ett smack därifrån sen jag kom hit och kände att nu kan jag unna mig lite. Blev även ett par jeans på rea.
 
Nu är alla hostel bokat för resemånaden också. Är så gött att vi är fem fattiga aupairer som reser ihop, alla letar efter det billigaste sen slår vi till. Kommer bo i dorms hela månaden men vad gör det. Betala 23 dollar per natt på Hawaii, vilket är runt 150 kr. Sjukt billigt. Sen att jag får dela med 4 andra personer.Äsch, förhoppningsvis är de schysta. Haha.

heartbroken

Hade världens bästa kväll med alla älskade aupairer. Jag kan inte ens förklara känslan jag har just nu. Känns som jag ska göra slut med tio personer snart... Mina älskade barn, mina värdföräldrar och alla vänner... Tanken på att jag snart åker hem gör mig illamående för jag vet att dagen jag måste säga hejdå kommer var så fruktansvärd. Jag hade inte en tanken på när jag åkte att det skulle kännas så här så nära hemfärd. Jag kommer lämna mitt liv, mitt hem. Bah, stanna tiden snälla... Visst det har varit otroligt tufft vissa stunder och att bo på jobbet är otroligt påfrestande ibland men när jag kommer tänka tillbaka på mitt år så kommer det vara med det största leendet. Alla människor jag träffat och allt jag upplevt. Jisses, vilket underbart år!!
 

söndag, 13 januari

Så är snart ännu en helg passerad. Nästa vecka ser mitt schema lite annorlunda ut vilket jag tycker alltid är skönt. Så jag kommer vara ledig hela onsdagen sen åker mina värdföräldrar till San fran så då kommer jag och mormorn ha barnen och på lördagen kommer vi ha barnen tillsammans vilket är väldans kul. Gillar mormorn jättemycket så får man hjälp med barnen vilket alltid är skönt.
 
Nu i helgen har jag gått på bio och sett filmen om tsunamin, jag och Linn satt och grät ikapp vilket slutade med att jag började skratta. I fredags hade vi sleepover hemma hos Nadia med Tamara, Flow, Jasmin och Nadias kille. Tittade på Scream 3 och vi var skit rädda. Ett gäng 20 åringar sitter och skriker till scream... Inte okej. Haha.
 
Nu ska jag kila iväg till Flowrecne, blir en promenad sen ska jag även få alla bilder från året. Hon är duktigare med kameran så vill sno lite av henne. Perfekt!
 
Trodde aldrig jag skulle finna min bästa vän under mitt år här! <3
 

torsdag, 10 januari

 Jag ligger här och fruktansvärt irriterad. På min framtid... Jag vet precis vad jag vill men jag kan inte nå det, jag vet inte vad jag ska göra och det gör mig så fruktansvärt irriterad!! Jag tänker inte ge upp alltså men hur många nej kan man ta innan man tappar hoppet lixom? Nu ska jag dra på bra musik och fokusera, Hawaii om tre och en halv vecka!
 
"I'll have to leave soon
Why am I holding on
We knew this day would come,  We knew it all along
How did it come so fast"
 
 

tisdag, 8 januari

Jag kan med glädje att Bouncy är funnen! I morse när jag satte på barnen skorna så låg han där. Livs levande. Woho, jag blev skit glad och skrek; KRABBAN, JAG HAR HITTAT KRABBAN! smsa min värdmamma som blev glad också. Hon hade varit orolig att det skulle börja lukta någonstans när den dött. Men nope, den är levandes i sin lilla bur nu. Jag har även lagt över ansvaret för hans promenader till mitt värdbarn...
 
Annars då, dansade gangam style med mina värdbarn hela måndag eftermiddagen. Jag kunde inte sluta garva. Mitt värdbarn är helt säker på att han sjunger sexy werewolf, men nej, jag tror snarare att det är ett koreanskt(?) ord. Likadant han tror att karlsson på taket sjunger hans namn när han sjunger låten fiffeilifilurar. Min värdtjej dansade på hon med till gangamstyle, så himla roligt.
 
Kom även precis hem från starbucks med mina svenska tjejor .Alltid lika trevligt.
 
Många har även frågat mig vem denna Bouncy är. Hitta en charmig bild på grabben. Haha, detta är då den förlorade krabban. Som inte är förlorad längre!
 
 
 
 

söndag, 6 januari

Insåg precis att det var ett tag sen jag skrev här så tänkte ge er en uppdatering om vad som pågår här i mitt aupair liv. Efter nyår så har allt rullat på som vanligt, barnen tillbaka till skolan osv. Jag har umgåtts väldigt mycket med mina svenska vänner, vi har druckit kaffe på starbucks (chai latte för mig), ätit middagar, blivit halvt utskämda (haha), och återigen ätit. Jag och Linnsan har även hängt en hel del, vilket blivit till en vardag här. Vi har gått på bio, tagit naps tillsammans, letat efter en krabba.... Jisses, jag har då tappat bort familjens krabba. Hur detta gick till vet jag inte riktigt, eller jo jag var dum och trodde att han inte kunde röra sig så snabbt. Jag släppte ut honom som vanligt, min värdmamma vill att han ska gå ut och gå ibland, så jag har tagit ansvar för den lilla krabaten. Så jag går ner, fixar ihop en omelett och går sedan upp igen och inser att tusan, han var ju ute. Springer upp tillsammans med min lilliklle och vi letar frebilt. Eller ja, jag kröp runt på golvet och titta överallt medan han satt på min rygg och skrattade. Tyckte det var skit kul att leka häst som han tydligen trodde vi gjorde. Bouncy, som krabban heter har varit saknad i två dagar nu, Han är vit, röd och blå. (målat amerikanska flaggan på hans skal). Så hör av er om ni ser honom!!

tisdag, 1 januari

Vad mer kan jag säga än att fira nyår i USA var grymt. En av de bästa kvällarna i USA, lätt. Delade på en vodkaflaska med Flowrence innan vi gick in på klubben då jag inte får dricka. Dansade nonstop i fyra timmar, tjoade in det nya året och skrattade mig igenom hela kvällen i stort sätt. Kom hem vid fyra efter väntat 30min på att få våra hamburgare som jag såååå gärna ville ha innan jag skulle sova. Helt klart ett utav de bästa nyårsfirandena som jag varit med om. Nu ska jag ta en dusch sen sova, är ybertrött då jag sov på en filt på golvet. Inte så skönt