torsdag, 27 september

Just nu ligger jag och gör min läxa inför min weekendkurs som är om två veckor. Bah. Inte kul för fem öre. 5 sidor om mig själv + hur mina dagar ser ut för tre veckors tid. Jag tror aldrig jag kommer börja plugga igen för usch vad trist det är. Haha.
 
Nu till helgen hänger jag med min värdfamilj till New york. Min värdmammas vännina har en lägenhet på upper east side som vi ska få låna.
 
Jag kan inte låta bli att dra upp volymen och sjunga med när de spelar denna låt på radion.
 

måndag, 24 september

Sen sist.. Min värdpojke blev ännu sämre på onsdag morgonen. Så vid sex tiden ringde min mamma 911 och ambulansen kom och hämtade honom. Så det var jag och mina två äldsta värdbarn fram till lunch då de kom tillbaka allihop. Min lillkille mådde bättre och efter det så har han bara blivit bättre och bättre. Var även min äldsta värdpojkes födelsedag på onsdagen så jag gjorde våfflor och satte i sex ljus och så sjöng vi för honom på morgonen och han fick även min present på en gång när han vaknade. Ville inte att han skulle bli ledsen att mamma och pappa var borta på hans dag. Men han var mest ledsen för att han missat ambulansen.
 
Efter allt drama denna vecka så är det skönt att en ny äntligen börjat. Förhoppningsvis ska denna bli en lugn vecka med inga sjuka barn.
 
I helgen så hade vi födelsedagskalas för mitt äldsta värdpojke. Det var pirattema så de hade skattjakt och alla ungar klädde ut sig till pirater. De hade även en stor hoppborg och massa dekorationer såsom piratflaggor och kistor. På söndagen åkte jag till Hershey park igen. Jessicas värdmamma gav oss gratisbiljetter så varför inte. Hade hur kul som helst och bäst var Manuels ansikte när han åkte berg och dalbanor och efteråt fick man se kortet de tar medan man åker. Man har även under hela turen hört honom skrika efter mamma. Haha.
 

måndag, 17 september

Tror jag haft den värsta jobbar dagen någonsin... Barnen har varit toppen och skött sig men min minsting har varit sjuk. Min värdmamma tog honom till akuten imorse för han hade problem med att andas. De gav han medicin och allting och vid tio kom jag dit efter att ha lämnat av de andra två. B mådde bättre så min värdmamma åkte iväg på ett viktigt möte för en timme. De ville nämligen ha kvar honom tre timmar efter de gett honom medicinen så de kunde se om den hjälpte. Min lillkille sov i två timmar i mina armar sen när han vaknade upp var han ännu värre. Kunde knappt inte andas så jag gick och hämtade doktorn på en gång och hon sa att de behövde ge honom mer medicin. Så jag fick hålla honom när de gav honom det. Det var som en sorts rök som de höll framför honom så det skulle lätta på luftvägarna. Han grät jättemycket och kramade mig så hårt han bara kunde. Kände mig så himla hemsk när jag var tvungen att ta bort honom och vända honom tillbaka till läkaren. Sen fick han även en vätska som jag var tvungen att ge honom. Strax därefter kom min värdmamma tillbaka och tog över. Och ni kanske tycker det låter konstigt att hon åkte men han var bra när hon åkte och när han blev sämre hade hon kastat sig tillbaka.
 
Var så himla jobbigt att se min lillkille så ledsen och att han hade så svårt att andas utan att jag kunde göra något. Sen var det massa sjukabarn på sjukhuset och det gjorde jätteont i hjärtat att se alla. En riktigt jobbiga dag har det varit. Till råga på allt läste jag precis en artikel om en pojke som gick bort i cancer. Kan vara det sorligaste jag läst plus att jag läste det idag efter att ha sätt alla sjuka barn.
 
Tillbaka till min lilla plutt. Han ska vara kvar på sjukhuset över natten och får förmodligen komma hem imorgon. Håller tummar och tår för att han ska bli bättre.
 
Något kul, min värdmamma kom hem vid fem för att hämta kläder till övernattningen på sjukhuset och då berättade hon att alla sköterskor och doktorer jag träffat när jag var där sagt att jag var så trevlig och att min värdmamma skulle vara så glad över att de har en sådan trevlig aupair.
 

tisdag, 11 september

Idag är det 11 år sen terrorattacken mot WTC skedde. Jag är två timmar ifrån platsen det hemska hände men jag har inte märkt något särskilt om det. Kanske om jag slår på TVn men eftersom min TV inte funkar kommer jag förmodligen inte märka något särskilt.
 
Idag slog det mig att jag har färre än 5månader kvar på mitt aupair år. Hur sjukt är inte det, var det inte nyss jag satt på joans och grät för jag sa hejdå till mina bästa vänner? Var det inte nyss som jag stod på arlanda och kramade om min familj men kunde inte vara ledsen för jag var så exalterad och förväntansfull? Nej det är mer än 7 månader sen... Idag fick jag mail om att förlänga mitt år för om jag vill förlänga så måste jag vara klar med allt den 23 december... Frågade även min värdappa imorse när de skulle börja leta efter en ny aupair och han berätta att det fått mailet om det igår. Han sa även "jag har inte ens hunnit frågat dig om du vill stanna ju". Så la han även till att han pratat med min värdmamma om det och att hon sagt att han skulle fråga men att det förmodligen inte skulle finnas en chans eftersom min syster ska få en bebis. Haha, vilket är så sant. Jag älskar att vara här och min värdfamilj är toppen men nej, ett år räcker gott och väl. Var inne på att förlänga ett år men på västkusten men nej, jag kommer hem i mars som planerat. Aupair livet är kul men att bo ihop med en annan familj, jobba och bo på samma ställe är föööör mycket. Så nu vet alla det, vi ses i mars!
 
3 timmar senare.... insåg precis varför min lillkilles skola hade flaggan på halvstång idag. tänkte först, undra om någon dött måste fråga min värdmamma. smart johanna..

söndag, 9 september

Ännu en helg har kommit till sitt slut. Jag jobbade idag så idag skedde det inte så mycket, åkte in till wc och åt glass och middag med några vänner. I lördags åkte jag och shoppade höstkläder på king of prussia. japp, det var min helg i kort format. Är så himla trött nu så ska sova alldeles strax. Tror jag börjar bli sjuk, har varit trötter hela veckan även fast jag lagt mig i god tid.
 
Här får ni bilderna från förra helgen när vi var på festivalen.
 






söndag, 3 september

Hemma igen efter en galen helg i NYC. Vi kom upp på fredagkvällen då kröp vi till kojs för vi ville vara pigga till lördagen. Jag, Elin och Jessica delade rum fast rummet var till för två så vi fick sova skavfötters i en nittiosäng. Haha. Vi somnade inte så tidigt för vi låg och tönta oss och hade en fajt med lampan som vi tillslut vann.
 
Tidig uppstigning på lördagmorgonen för en rejälfrukost, ägg, bacon, toast. Mums. Sen åkte vi till electric zoo festival. 35 grader, strålande sol och tiotusentals människor, ett ord, v-a-r-m-t. Vi målade gult och blått i ansiktet och det var en tuffmatch att ha kvar det för det var så sjukt varmt. Axwell var helt klart bäst, dada life och the white panda var också grymma. Efter 13 svettiga timmar så åkte vi tillbaka till hotellet och den här kvällen behövde vi inte slåss med lampan.
 
Idag så mötte jag och Elin upp min kusin för brunch. Han valde ställe och det var ett bra val, rooftop hette det. Högst upp på en skyskrapan med utsikt över NYC. Maten var toppen och han bjöd på hela kalaset, så himla snällt! Var jättekul att träffa släkt hemifrån!! Sen efter vi sagt hejdå så satt jag och Elin i Bryant park och pratade med varsin kaffe i handen i två timmar. En otroligt bra helg och imorgon är jag ledig så då ska jag ta en lååångsovmorgon en en efterlängtad skype med mamma och pappa.
 
Elin tog alla kort från festivalen med sin iphone så de bilderna får ni se en annan gång.