25 februari

25e februari = lön!! Inte helt fel och något man aldrig tackar nej till. Tanken var att vi skulle gå ut och dricka lite drinkar ikväll men jag har service telefonen och är väldigt trött. Service telefonen är, för er som inte vet, telefonen som vi guider jämt har med oss och gäster kan ringa på dygnet runt. Vi turas om i mitt team att ha den och ikväll är det då min tur. Vilket gör att jag känner att det kan va lika skönt att vara hemma, om den ringer så är det lättare att prata utan en massa människor omkring sig. 
 
I lördags var det som sagt eurovison/födelsedags fest för tre av mina kollegor. Jag, Felicia och Agnes gick all in och målade skägg och grejer och när vi kom dit blev vi ytterst besvikna. Endast ett par stycken var utklädda och de flesta var superfina så där kom vi, i färgglada skjortor och skägg.... Men jisses vad kul vi hade, jag hade även då service telefonen så blev såklart nyktert för mig men jag hade nog roligare än de flesta. Hade quiz och tävling för bäst ukläddnad, såklart vann mitt lag! Jag och Agnes har alltid kommit i samma lag när vi gör något sånt här och vi vinner jämt eller kommer två. Tur det då vi båda är väldigt tävlingsinriktade.
 
Idag fick jag min flygbiljett till Rhodos, den 5e april åker jag härifrån vidare till Grekland. Är stor klump i magen just nu men hoppas och tror det kommer bli bra till slut. Kommer vara helt förstörd när jag åker härifrån men så är det. Kan knappt inte ens skriva eller prata om det utan att det blir en stor klump i halsen. Alla fina människor som jag inte kommer att se igen och även om man ses igen kommer det aldrig bli detsamma....

21 februari

Har tid att skriva men glömmer bort hela tiden. Sen har det mest gått på som vanligt här vilket gör att jag inte riktigt vet vad jag ska berätta om. 

Igår hade jag iallafall santa maria turen och då var det två gäster med som visade sig vara från valla och de kände min moster hemifrån så världen är liten!

Ikväll ska vi på Eurovision födelsedags kalas så blir hem och byta om efter jag slutat jobba. Jag, Agnes och felica ska vara bröderna herrey med gyllene skor.

16 februari 2015

Vill börja med att skicka hem massa grattis kramar till min stora syster Matilda som fyller 24 år idag! 💖💖

Sen sist här på Sal har det gått på som vanligt. Jag har fått reda på att jag kommer åka härifrån bland de första vilket känns sjukt jobbigt. Drygt en månad kvar bara. Tiden går så fort så det inte är sant! Stanna tiden tack. 

I lördags var det karneval här. Vi var en av de få som fick tag på t-shirts. Alla ville ha en för då får man gå med i paraden. Jag hade inga förväntningar, tänkte att vi kommer väl gå med bakom några som dansar och sjunger. Riktigt så var det inte. Längst fram var det en stor lastbil med ett band och så gick man bakom och dansade, hoppade, sjöng, drack, satt ner, sprang. Alltså det var så sjukt kul. Den började klockan tolv sträckan den åkte tar vanligtvis 5 min att gå men denna gå g tog det 3 timmar. Sinnes. Sen fortsatte festen på en klubb. En kul kväll som jag aldrig kommer glömma! Kom hem kl 5 och somnade direkt, helt slut efter fem timmars dansande. 10 februari 2015

I skeivandes stund sitter jag och äter frukost, lyxade till det och lagade bananpannkakor. Är ledig idag så om en timme ska jag ner och möta Agnes på stranden så ska vi kitesurfa. Är riktigt nervös för det är sjukt svårt! Har aldrig prövat men det ser riktigt svårt ut och folk säger att det är svårt. Vi får se hur det hela utvecklar sig. Önska mig lycka till! 

8 februari 2015

Igår var det one service team day. Vi jobbar nämligen ihop med de andra tui opperatörerna som också finns här. Så thomson (de från England), tui germany, tui Arke (de från Holland) är några av de vi jobbar ihop med och igår sågs vi alla på stranden för en team day. Vi blev uppdelade i lag och sedan hade de olika lekar som vi fick göra. Bla paddla på en bräda ut i vattnet och vända, jag hade brädan åt fel håll så gick sådär. Haha. Gå på lina, bowling och ett lite annorlunda volleyboll spel. Vi skulle även göra ansiktsmålning och vi gjorde den kapverdiska flaggan! Det var riktigt kul och mitt lag kom två och priset var kitesurfing lektion så nu jäklar blir det till att surfa! 

På kvällen hade vi middag alla ihop och vi dansade och hade det trevligt. Kom hem vid halv ett för byn var inte särskilt rolig denna kväll, börjar jobba kl 14 idag och efter jobbet blir det hem och umgås med min fina rumskamrat Agnes! 7 februari 2015

Så vad gör jag här, jag jobbar som guide för fritidsresor. Jag tillhör service teamet Santa Maria på ön Sal. Vi är fem skandinavisk i mitt team och en finsk. Det som är så roligt här är att det är en liten destination vilket gör att vi får göra allt möjligt, flygplats, utflykter, service, välkomstmötet och även Guide Online som vi erbjuder. Utflykter är något jag verkligen fastnat för. Härom dagen hade jag 48 gäster med på öturen som är en av våra utflykter. Sjukt kul när alla står och lyssnar på vad JAG har att säga. Sen i torsdags hade jag en annan där hi guidar runt inne i byn santa Maria då hade jag 5 personer och det var såååå trevligt. Jag lär mig något nytt varje dag och jag har utvecklats väldigt mycket på bara fyra månader. Jag var väldigt nervös i början men nu börjar nerverna lugna sig och nu kan jag njuta och ha roligt! 

Ska verkligen försöka uppdatera här, läste precis lite gamla inlägg och det är så roligt att läsa för då minns man hur det var och hur roligt man haft det! 

Senaste året...

Vaknade idag av att Sofie skrev att hon tyckte jag borde blogga igen. Har inte haft något internet på telefonen sen jag kom hit så har liksom inte blivit av plus tidsbrist. Men jag vet att endel där hemma är nyfikna och det är svårt att få ihop tiden till att höras med alla jämt så ska försöka knåpa ner några ord här ibland så man kan hänga med lite grann vad som händer.

Så sen sist, ojojoj. Skrev här senaste gången jag kom hem från USA tror jag vilket är nästan två år sen nu. Sen dess har jag jobbat i hemtjänsten, flyttat hemifrån, flyttat hem igen och sedan flyttat till kap verde där jag befinner mig just nu och jobbar för fritidsresor. Ett jobb jag varit väldigt sugen på länge! 29 september lämnade jag återigen Sverige på obestämd tid för att ge mig ut på äventyr. Jag älskar jobbet och livet här! Det har hänt så sjukt mycket under de här 4 månaderna så är svårt att återberätta allting. Istället ska jag försöka uppdatera dagligen på vad som händer hädan efter. Får se hur det går! Jag är så glad att jag är just här och får jobba med detta! 

Fortsättning följer....