23 april

Jag blir så irriterad på mig själv. Jag tar INGA bilder. Det är lika irriterande varje gång jag tänker på det. Så mycket jag har sett och gjort de senaste åren och det är endast en pyttliten del som finns sparat på kort. Jag har bara mig själv att skylla, det som är det värsta. Har även haft problem med mobilen. Det står att minnet är fullt fast jag rensat i stort sätt allt. Bilder, appar, spotifylista. Står fortfarande att det är fullt. Och det gör att jag inte kan uppdatera den vilket i säg gör att den del appar sluta fungera såsom min SEB app. Så nu kommer jag inte åt mina pengar längre. GREEEAT-
 
Men annars går det bra, Det blev inga moppar förra helgen. Vi gick ut på fredagen och vi kom hem alldeles för sent och känns ovärt att hyra moppar när man redan sovit bort halva dagen. Istället gick vi bara ner till stranden här i Rhodos stad och slappade. Veckan har sedan knatat på i lugnt tempo. I onsdags var det ett stort möte med alla Rhodos reps som jobbar på ön. Där berättade de mer om vad One Service kommer att innebära. Det är inte så mycket nytt för mig just det de berättade då eftersom vi var ett try out på Sal och hade One service där i vintras. På kvällen var det sedan en stor middag för alla. Blev en riktigt rolig kväll, mycket vin, skratt och glada människor. De hade en tävling där vi var i fyra lag och man skulle sjunga med i en låt och så stängde de av låten så skulle man fortsätta sjunga texten. Varje lag fick sedan poäng för hur duktig ens lag var. Det var ungefär 30-40 pers i varje lag så det var bara att sjunga på. Var som sagt var en jätterolig kväll.
 
Jag har även i veckan skrivit upp mig på ett gym är i stan. Det var dags, ett halvår med alldeles för mycket av det goda och INGEN motion. Jag som tycker det är så kul att gå på pass bestämde mig därför att nu är det dags. Jag och en dansk tjej ska köra i 6 månader så nu jäklar. Bara hoppas att man blir kvar här nu när man betalt och sådär. man vet ju aldrig hur saker och ting utvecklar sig. Och som sagt, inga bilder har jag att visa er....

16 april

Klockan är 22:25 och jag ligger redan i sängen, här har jag legat sen klockan sju ungefär. Hur skönt som helst. Var och studerade en utflykt till idag. Vi var rätt många med så var riktigt kul, åkte först ner till Lindos och sedan tillbaka till Rhodos stad. Kom hem redan vid tre tiden. Sandra kom strax därefter hem och vi bestämde oss då för att ta en promenad. Blev en tur runt gamla stan på en timme sen satte vi oss med varsin kaffe från Starbucks i solen och bara tog det lugnt. Jag har sen bara varit i mitt lilla rum, plockat iordning lite och sen skypade jag med både Sandra och Lina. Väldigt välbehövligt.
 
Imorgon är jag ledig, likaså Sandra så vi har bestämt att vi ska ta sovmorgon sen ska vi gå ut och äta brunch och sedan planera vårt första välkomstmöte för våra första Scandi gäster som kommer på söndag. Först upp är Norge, så nu blir det att försöka komma in i det spårket. Är inne helt okej i danskan nu och då ska det såklart komma ett tredje språk. Men de är från Oslo så det ska inte bli allt för svårt, värre om de kommer mer norr ifrån. 
 
Jag trivs fortfarande riktigt bra här, det känns mer som hemma i Sverige här vilket är både bra och dåligt. Men det är mer rörelse, mer folk och bilar. Ska bli riktigt kul att pröva på en säsong här, väldigt mycket nya system också så känner mig nästan som ny igen för det är mycket att lära återigen.
 
Är även ledig på lördag så blir inte jobb förens på söndag för min del. På lördag är tre andra tjejer lediga också så vi prata om att hyra moppar och åka ner till en finare strand längre ner på Rhodos. Jag tycker fortfarande att det är lite för kallt men väderprognosen visar 23 grader och sol så det kanske duger. 
 
Nu ska jag sätta på en till film och sen sova i min väldigt sköna säng. Förhoppningsvis blir jag inte väckt av soppbilen inatt som jag blivit alla andra nätter runt 2-4 tiden brukar den dyka upp. När man sover som bäst såklart.
 
 

12 april

Så, studeringstiderna fortsätter. Idag studerade vi Ixia, en by som ligger bredvid Rhodos stad. Var svårare än vi trodde. Riktigt svårt att hitta till alla hotell som vi har och kartan som vi har är riktigt dålig så det tog sin tid att hitta runt. Efter vi var klara gick vi till Kringlan, ett svenskt cafe och åt chokladboll och drack kaffe.
 
Nu har jag skypat lite med mamma och ska strax mötas upp med Sandra. Lite vin och studering ska donas med! Det kom precis två nya tjejer till vår byggnad. Det är som sagt bara rum vi bor i, som en studentkorridor typ, så man hör vad som försigår utan för dörren. Alla vi som bor här redan kom ut och hälsade dem välkommna. Vi sa att det var kul att vi bodde så nära varandra och att man kan höra när folk kommer hem och så. När vi sagt det insåg vi att det förmodligen inte kommer bli så kul i längden. Speciellt inte om man jobbar dagen efter och några går ut och kommer hem på natten, vi vet ju alla att det kan vara svårt att va tyst då = väcker hela huset. Men så är det. Men nu är det dags att fixa sig, står som sagt vin på schemat sen lunch. Imorgon ska jag vara blue star, wopwop. 

9 april

Nu ska vi se. Tänkte ge ett försök på att uppdatera er som är intresserade av vad som sker just nu. Jag har faktiskt internet i min lägenhet denna gång så kan koppla upp datorn vilket gör det betydligt lättare att uppdatera bloggen.
 
Så sen senast har det såklart hänt en hel del. Jag har lämnat mitt älskade Kap Verde. Det landet har och ön Sal har verkligen fångat mitt hjärta. Jag har varit där en gång tidigare för fyra år sedan och tyckte inte det var något särskilt. Men efter att bott där i nästan 6 månader så har jag helt ändrat uppfattning. Ibland hatade jag det men för det mesta älskade jag det och nu när jag tänker tillbaka så är det en underbar plats. De människor jag mött, de platser jag sett kommer föralltid att finnas kvar som otroligt fina minnen. Isabella, min andra halva och bästa vän åkte veckan innan mig. Det var ett väldigt svårt hejdå. Jag har nog aldrig klickat så bra med en människa i hela mitt liv. Från dag och ett har det varit hon och jag. Hon är en tjej som jag alltid kommer ha som vän, tyvärr har hon sagt upp sig så vårt äventyr kunde inte fortsätta men jag vet att vi kommer ses igen någonstans i livet. Vi hade en riktigt roligt hejdå fest på lördagen innan hon åkte. Middag men ett stort gäng från TUI och en hejdundrandes fest såklart som avslutades på Pirata vid halv sex på morgonen. Tisdagen därpå var det min tur att säga hejdå till alla vänner, kollegor och lägenheten. Jag lyckades ganska bra med att vara samlad faktiskt. Kramades hejdå med Agnes, Marielle, Malin, Maja, Sidney Michelle, Ronja och lyckades faktiskt nästan så gott som hålla tillbaka tårarna. Det var först på flygplatsen när jag sa hejdå till Iky som flög samtidigt som det gick upp för mig att jag faktiskt skulle åka.
 
Och just ja, lördagen innan jag åkte så hade en tysk tjej som också skulle hem en hejdå fest ute på stranden. Det var en riktigt lyckad kväll. Timmarna gick så snabbt och kom innanför dörren klockan sex på morgonen. Det var en toppen kväll tillsammans med alla fina vänner som jag fått under min tid på Kap Verde. Jag kommer aldrig glömma denna säsong, kommer vara svårt att toppa den alltså! Jag kommer sakna vår ötur som jag hade fler gånger än jag kan räkna, alla välkomstmöten med underbara gäster. Flygplatsen som ibland inte hade bussar så man fick stå och underhålla gästerna. När fyra plan landade samtidigt på lilla flygplatsen så det blev en stor lång kö genom hela. "No Stress" som jag hatade men älskade att kunna använda när allt inte gick som det skulle. Stranden som bara låg tre minuter från vår lägenhet med klarblått vatten och kritvit strand. Alla nätter på Calema, kvällarna på Marielles balkong... Saknar det redan!
 
Och jag som sagt var, jag skulle då lämna Kap Verde. Som tur var flög jag hem några dagar, alla hade inte den turen att få göra det men jag fick möjligheten. Där kom Sandra och hämtade mig, världens bästa Sandra, mitt i natten kom hon och hämtade mig. Vi åkte hem till Matilda och åkte sen och överraskade min fina familj. Lite snopna blev de allt. Var välbehövligt att åka hem och fylla på med lite kramar från mina vänner och familj. Se Amandas fina barn och få se att de vuxit en hel del sen sist. Blev även en middag med vännerna, önskar så jag hade haft mer tid för var och en av dem så vi kunde prata om allt men det fanns inte så mycket av den varan denna gång tyvärr.
 
Så just nu är jag på Rhodos där jag kommer vara till oktober ungefär om allt går som det ska. Jag blev upp mött på flygplatsen av min manager Marie som sedan körde mig till min lägenhet som ligger mitt i Rhodos stad. Såååå sjukt härligt med lite civilisation, HM, Zara, Pull&Bear ligger bara runt hörnet. Bor ovanför McDonalds också. Vet inte vad jag tycker om det dock, kan vara farligt. Plus de har ett larm som går av varje natt, har gjort det i alla fall varje natt sen jag kom hit. Om det går av inatt igen kommer jag gå ner imorgon och höra vad det är som pågår. jag behöver mina 8 timmars sömn. Haha.
 
Vi har studerat sen vi kom hit, först skandinaviska flyget kommer inte förens nästa vecka så nu är det bara att proppa huvudet fullt med info så man kan svara alla gäster så gott man kan. Vi har haft riktigt kul tillsammans dessa dagar. Det som är kul här är även att vi bor mixat, både mitt team, flygplatsteamet och Guide online kommer bo här. Och det är inte i lägenheter som vi bor i nu som på Kap Verde utan ett rum. Jag har ett väldigt litet rum så är väldigt ovant mot stora lägenheten på Sal. Imorgon ska vi studera Rhodos stad vilket ska bli kul då det är mitt område där jag kommer jobba.
 
Ojoj, nu blev det mycket här men bara skriver på och försöker att få ner så mycket som möjligt så jag kan gå tillbaka sen och läsa vad som hänt. Och vädigt hoppigt då jag hela tiden kommer på mer och mer jag vill skriva. Så nu ska jag sluta. Tidig och lång dag imorgon!