tisdag, 30 oktober

Så det där om att vi var i orkanens öga ändrades under natten och den drog sig åt något annat håll. Under natten blåste det som tusan och det skakade och skallrade i huset men när jag vaknade på morgonen och kikade ut så var det en vanlig höstdag ute. Skönt det. Dock är alla flygplatser stängda i NYC för översvämningarna och nedre Manhattan är översvämmat så är ganska glad att min familj inte kom iväg på så sätt. Inte så kul om de var där och inte kunde göra något. I går tillexempel var det utgångsförbud, vet inte om det är borta nu men ändå. Så nu möts vi i Orlando på lördag istället. Är ändå ganska så nöjd och försöker vara positiv. Min värdfamilj har varit super gulliga mot mig de här två dagarna så har haft annat att tänka på vilket är skönt. Nu ska jag snart träffa Flowrence så sa vi test packa min väska och se hur mycket som får plats. Gah, jag har alltid tänkt att nej men jag kommer åka hem med en väska men börjar bli lite osäker nu. Haha.

måndag, 29 oktober

Så himla ledsen just nu. Såklart, självklart, så blev min familjs flyg inställt på tisdagen. Så kommer åka ner till Orlando ensam och möta upp dem där istället. Är så sjukt ledsen och besviken. Såg fram emot att visa dem runt där jag bott i ett års tid, presentera dem för min värdfamilj. Allt var planerat och klart. Nu så kommer jag förmodligen tillbringa natten i källaren.. Mina värdföräldrar lagar mat för fulla muggar för att vi ska klara oss ifall strömmen försvinner för några dagar. Vi bor i orkanens öga också, där det kommer vara som värst... Men jag är inte så orolig, det kommer gå bra. Så var inte oroliga ni där hemma. Jag hör av mig så fort jag kan.
 
Så istället för fredag så får jag träffa min familj på lördag kväll istället. Kommer kännas så tungt när klockan är kvart över fyra på fredag för då var det meningen att jag skulle hämta dom. Usch, kan inte ens tänka på det.. Svårt att förstå kanske men jag har längtat efter den dagen när jag skulle få krama om dem igen sen jag åkte för nio månader sen. Är så himla besviken. Men vi ses iallafall under en veckas tid, det är huvudsaken. Och tack till alla mina fina vänner som hört av sig. Gör mig så himla glad! <3

söndag, 28 oktober

Självklart så måste det hända något bara för min familj kommer den här veckan. Om ni missat det, kan man ens ha missat det? Eller kanske känns så bara för jag är här där allt händer. I vilket fall som helst så är det än stor orkan på väg in. Det ska tydligen vara som värst där jag bor också. Detta innebär att min familjs flyg kommer bli inställt på tisdag... Förhoppningsvis lugnar det ner sig så de kan åka senare på tisdagen eller på onsdagen. Eller allra helst vill jag ju att de ska kunna åka som planerat. Hållar tummar och tår för att det ska gå bra!
 
Orkanen gör så jag sparar pengar iaf. Har inte gjort något på hela dagen för jag trodde den skulle dyka upp. Men icke, just nu regnar det bara. Så får se när miss sandy dyker upp.

fredag, 26 oktober (II)

Skulle jobba till sju idag men vid halv åtta så hade ingen dykt upp så slängde iväg ett sms för att kolla vart de håller hus då får jag tillbaka om det är okej om jag jobbar till nio istället. Jag hade planer på att åka till aupair mötet men var väl inte överdrivet sugen så blev en hemma kväll med kidsen istället. Vid halv tio kommer mina vf hem och har suttit och pratat nere i soffan med dom sen dess. Min värdmamma berättar då att hon hittat en ny aupair som hon vill skypa med. Gah!! Redan?! Sen säger hon att hon skulle bli jätteglad om jag vill stanna sex månader. Hitills har hon inte pratat så jättemycket om förlängning med mig utan det har varit min värdpappa som pratat om det. Och nu när hon säger att hon gärna ser att jag stannar ger mig beslutångest. Hade nästan varit skönare om de inte ville att jag skulle stanna för jag vet inte själv vad jag vill just nu. Allt gå så himla bra med barnen och allt känns bara så himla bra. Just förtillfället vill jag inte tillbaka till Sverige, finns knappt inget som lockar där hemma. Men samtidigt ett halvår till innebär att jag kommer ha en till sommar här = alla barnen hemma, även att de jag umgås allra mest här kommer åka hem i februari. Sen har jag ju även nästan hela resemånaden planerad, det enda som är kvar är att boka. Men tanken på att om fyra (eller känns som tre då den sista är resemånaden) månader lämna USA, mina vänner, min värdfamilj ger mig panik.... Älskar detta land, att man varje helg drar iväg på nya äventyr, jag älskar NYC som ligger två timmar härifrån, världens bästa stad. Men jag vill ändå gå vidare i mitt liv, som min värdmamma sa, jag vill ju resa till andra platser, vill uppleva något mer än USA. Mina tankar snurrar som bara den ikväll...
 
I hamnen i Baltimore, 30 graders värme och stekande sol..här sitter vi dock i skuggan eftersom vi nästan svimmade i hettan, haha. Åh jag vill inte hem till svenska vädret heller, hörde att vi fick snö igår?!?

fredag, 26 oktober

Oh yes it's friday, oh yes it's friday! Som min lilltjej alltid sjunger när det är fredag. Fick en sovmorgon idag och jobbar till sju istället för fem. Nemas problemas, sju är ungefär den tiden alla andra slutar så, bara jag som är bortskämd med att få sluta så tidigt. Ikväll ska jag på ett aupair möte sen får vi se vad som sker i helgen. Spara pengar är prio 1! Kommer säkerligen spendera en hel del med pengar om en vecka för då ska jag till Orlandoooo. Och om precis en vecka får jag krama om min familj igen efter nio långa månader ifrån dom. Hur sjukt är inte det?! Fast det känns som jag träffade dem igår.
 

onsdag, 24 oktober

 
Idag hade jag på mig linne och shorts. Vad har ni på er där hemma? :)))

måndag, 22 oktober

Min uppdatering här går inte så bra just förtillfället. Har så mycket annat att pyssla med + jag orkar inte. Men nu så, tänkte berätta om min helg i NYC.
 
Åkte upp lördagmorgonen med Jessica. Strosade runt, gick i affärer och bara njöt av vädret som låg på 20+ och strålande sol .Vi åkte upp till hotellet som låg enda uppe på 106st, vi checkade in och sedan gick i en promenad i Central Park som låg precis bredvid hotellet. Sedan mötte vi upp Elin. Tanken var att bara jag och Jessica skulle åka upp så vi bokade ett hotellrum för två men så ville Elin med också så vi var lite nervös att inte alla skulle få komma in men vi fixade det galant. Gick bara ut och in var för sig. Haha. I vilket fall. Vi satte oss med varsin glass och snackade i några timmar sedan gick vi tillbaka till hotellet, fixade oss, drack lite vin och hade tjejsnack. Vi gick sedan och käkade på en as god restuarang och sedan gick vi ut på Empire Hotel. Det hotellet som Chuck köper och sedan bor i, är nästan säker. I gossip girl alltså, haha. Hade en sjukt rolig kväll. Dansade tills klockan halv fyra på morgonen då vi staplade hem på ömmande fötter. Inte van att gå ut i högklackat för fem öre. Vi hade turen att när vi var på väg till tunnelbanan så stannade en bil och frågade om vi ville ha skjuts. Jag blev skit glad och tackade ja medan Elin och Jessica var lite oroliga. Det gick iallafall hur bra som helst och killarna var jättetrevliga.
 
På söndagen åkte vi ner till Sockerbiten som är en svensk godis affär. Handlade svindyrt godis men gud så gott det var med lösgodis igen.

lördag, 13 oktober

Nu så, nu sussar ungarna sött i sina sängar. Frågan är bara när de kommer börja vakna upp igen. Ja, frågan är alltså när inte om. För vakna mitt i nätterna gör de alltid. Speciellt lillikllen som inte sover i sin spjälsäng längre.. Ja lång histiora. Så nu när han vaknar börjar han knata runt istället för att somna om som han gjorde i spjälsängen.
 
Idag så vaknade jag upp med Malinn vid min sida. En ny tjej som kom hit för tre veckor sedan. Vi åkte och käkade lunch med Amanda och Petronella på ett jättemysigt ställe. Sen åkte jag och Amanda och kollade in alla gallerior som ligger här omkring. Vi slutade upp på ett litet cafe tillslut där vi satte oss med kaffe och varm chocklad. Jag shoppade även lite idag.
 
Imorgon ska jag möta upp med Flow, Jess och Malinn. Får se vad vi hittar på. Nu hoppas jag att gossip girl har laddat klart så jag kan roa mig en lördagskväll som denna i väntan på att barnen ska börja vakna vill säga..
 
En gullig sak som min lilltjej var nu ikväll när de borstade tänderna och satte på sig sina pyjamaser så säger hon; men johanna, ska inte du borsta tänderna och sätta på dig pyjamasen också?

fredag, 12 oktober

Såå, förra helgen var jag iväg till Baltimore för min första helg kurs. Klockan fyra ringde klockan och jag begav mig iväg till tågstationen. Hade en riktigt rolig helg faktiskt. Mötte upp Sandra Johansson och sedan träffade jag en del trevliga prickar där. Fick mitt hotellrum helt för mig själv också för min roomie dissade mig. Var ganska så skönt faktiskt, kunde jag sova tills tjugo minuter innan vi skulle mötas precis som jag älskar att göra. Fattar inte hur folk kan ta timmar på sig på morgonen. Visst om man duschar men om man är smart, som jag, så gör man det på kvällen innan :))
 
Veckan som gått har varit tipptopp. Ungarna har varit underbara. Min tjej sa till mig "jag älskar att vara med dig och det är alltid så kul att leka med dig, jag kommer sakna dig när du åker hem". Aaaw. Sen när jag hämta min äldsta kille är det första han säger "snälla, snälla, snälla johanna kan inte du komma och kolla ikväll när vi spelar fotboll" varav min tjej skriker "jaaaa, snälla kom och titta" så säger min värdpojke "jag lovar att göra mitt bästa och försöka göra ett mål för din skull". Så glad de små busungarna kan göra en! Självklart åkte jag och titta på dem när de spelade fotboll på kvällen. Och självklart gjorde M mål, han är så himla duktig!
 
I går åkte jag till IKEA med Louise och Amanda. Käkade lite köttbullar, var inte så jättegott men lingonsylten var god!! Haha. Köpte även lite saker med mig hem, köpte julmust. Vet inte varför då jag inte gillar julmust men köpte bara för att. De hade även glögg men förhoppningsvis åker vi dit snart igen närmare jul då ska jag köpa det.
 
Hahahah, okej jag gillade det nog mer än vad jag vill erkänna..
 
 
 
 

torsdag, 4 oktober

Jag har gått och blivit mamma och pappa kär här borta. Eller jag har väl alltid haft ett väldigt nära och kärt förhållande med mina föräldrar men det har nog gått lite överstyr nu när jag varit borat så länge. Ja, detta inlägg får mig att känna mig som tolv igen men skitsamma. Haha. I vilket fall så har jag planerat massa som jag ska göra med dom när jag kommer hem, tillexempel ha en riktig thuresson kväll vilket innebär, tacos, bastu i x antal timmar sen dega framför TV samtidigt som vi äter massa onyttigheter, jag ska även våldgästa dem när de åker iväg med husvagnen. Har insett hur kul det var att åka på husvagns semster, jag vill åka iväg på kryssning med min familj, ja det här är bara ett litet antal till alla planer jag har tänkt ut som jag ska göra. Så mamma och pappa, jag vet att ni läser detta. Gör er beredda på att gå från att inte ha något barn i huset till att ha mig där hela tiden, hihi. Tror jag börjar sakna dem lite för mycket. Haha. Tur är så kommer de om mindre än en månad, yeey. Påtal om annat, Imorgon kommer jag tänka lite extra mycket på Julia då hon ska operaras! Försöker hålla mig uppdaterad och hänga med i svängarna där hemma med allt som på går. Jag och Sofie skypade i två timmar här i veckan och mestadels fick hon berätta om allt som hänt där hemma. Vill fortfarande vara en del av mina vänners liv även fast det är svårt ibland.
 
Jahp, det var ett ovärt inlägg sådär på kvällskvisten innan det är dags att sova. I helgen ska jag på min helgkurs, jag är inte allt för peppad...
 
 
 

onsdag, 3 oktober

Tänkte berätta lite om min måndagskväll. Vi firade nämligen Helen och Manuel som fyllde år. Jag, Flow och Lena kom dit vid sju som bestämt men endast Helen och Verena var där. Så det var vi fem för två timmar tills resten av gänget droppade in. Vi hade då hunnit med förätt, huvudrätt och efterrätt. Vi åt på Iron hill och maten där är så j-ä-v-l-a god! Jag åt lax sallad och äppel paj till efterrätt. Kände för att skämma bort mig själv lite så slog på stort. Hade en jättekul kväll. Satt brevid Verena som är så himla rolig och trevlig.
 
Var tvungen att ta kort på maten, hehe.
 
 
Le så stort du kan, haha.
 
 
 
 

tisdag, 2 oktober

I söndags kom jag hem från NYC efter en toppen helg med min värdfamilj. Vi åkte upp till New york på fredagkvällen, vi kom dit vid tolv ungefär så det var bums i säng. Eller bums i soffan för mig. Fast först var vi tvugna att kolla in utsikten. Vi lånade min värdmammas bästaväns lägenhet. Hon har en tvåa på 47 våningen på upper east side med utsikt över floden. Helt sjukt hur vissa människor bor. Tror inte jag ens förstår hur mycket pengar endel har. I vilket fall som helst... På lördagmorgonen kom mina värdbarn upp runt 7 snåret och väckte mig. Försökte låtsas sova men det funka inge vidare värst. Vi käkade frulle sen begav vi oss ut på stan. Gjorde lite barn saker och åt hejdundrandes god pizza. New york är tydligen känd för sin goda pizza. På lördag kvällen gick mina värdföräldrar ut så jag tog hand om kidsen. Inte så jätte komplicerat eftersom vi alla var super trötta så vi somnade alla fyra i en hög på soffan, bokstavligen.. På söndagen strosade vi runt i central park, åt sjuuukt god brunch och gjorde lite mer barn saker. En väldigt udda sak som vi gjorde var att vi tog min värdtjejs docka till frisören. Man fick boka in sig hos en frisör (det var väntetid då det var jättemånga som ville fixa sin dockas hår), sen satte de dockan i en frisörstol och fixade hennes frisyr, borstade, klippte, flätade. Helt sjukt. Trodde inte sånt här ställe fanns. Man kunde även skicka iväg dockan på spa över dagen. Hahaha.
 
Något som var otroligt gulligt var på lördagen tog min värdmamma mig och mitt värdbarn till en salong och så bjöd hon på manikyr. Sen gav min värdpappa mig beröm som gjorde mig så himla glad. Det är inte ofta som man får höra positiva saker så när de väl säger något positivt gör det mig så glad!
 
Avslutar med att visa bilderna jag tog på utsikten från lägenhten, ganska coolt va?
ten