onsdag, 29 februari

Fick mitt schema för nästa vecka där det visade sig att jag kommer vara ledig fredag-söndag + att jag är ensam här hemma de dagarna. Det negativa är att jag inte kan åka på någon längre trip för jag måste ta hand om hunden. Men det är okej, hoppas på att några vänner vill kommer över istället. Kanske laga tacos och ha en myshelg helt enkelt. Låter ganska så fint i mina öron.

Kommande helg ska jag jobba två timmar på söndagen sen bär det nog av till Philly. Emma ville åka dit en sista gång och sen kan det vara kul för Emelie att åka dit. Emelie är alltså Emmas värdfamiljs nya aupair, de bor bara två minuter bort. Hänger ni med?

Mina dagar rullar på här på andra sidan atlanten. På dagarna umgås jag med lillkillen och sen även de andra två. På kvällarna har jag mest hängt med Emma. Känns jättejättetråkigt att hon åker hem om två veckor!! Igår gick jag på en promenad med lillkillen och Emma. Behövde knappt inte jacka. Idag öser regnet ner dock. Men våren är påväg, helt klart. Sen spelade jag baseball med de två äldsta och lilltjejen på tre år träffade bollen för första gången. Hennes leende var gick från öga till öga efter det.

Ikväll kommer min LCC hit för "två veckors" mötet. Idag sa min hostmamma till mig; mötet kommer gå snabbt för jag har inget att säga för allting funkar så bra. Alltid kul att höra. Jag trivs så himla bra i familjen och då känns det ju väldans bra att de gillar mig med.

jag och frihetsgudinnan. hon var så himla liten, besviken!!


27 februari

Nu är jag off så just nu försöker jag får tag på någon som vill göra något ikväll. Känner inte för att sitta på rummet ensam ikväll. Dagen idag gick helt okej. Det är väldigt tufft för mig nu med barnen, men jag försöker kämpa på. Hoppas på att göra lite planer med Emelie nu när hon snart är här så man har olika saker att se fram emot.

Såg att jag fått en fråga från någon så tänkte svara på den.

Fråga:
Hej, undrar hur mycket det kostade för dig att åka som au pair till usa? och vilket företag eller vad man ska säga du åkte med? kan man säga så? haha

Svar:
Jag betalde runt 11 000 för själva resan och försäkringen. Sen tillkom det fickpengar, resan till ambassaden, visumet, hälsoundersökningen, sprutor och liknande. Jag åkte med Cultural Care. De flesta här åker med dom men vet att det finns andra företag som du kan åka med så kolla runt vilket du gillar bäst :)


26 februari

Igår åkte jag till Christiana mall med Emma, Rosa, Sina och Kim. Dock kom vi dit ganska så sent men hann med en del shopping iallafall. Jag köpte bara två tröjor men jag är nöjd för det. Sen käkade vi på Cheese cake factory, maten där är jättegod! Längtar redan tills nästa gång jag ska äta där igen, haha. Idag gick jag och Emma på en promenad här i området. Det var jättefint väder så kände för att gå ut. Sen åkte vi till starbucks där vi träffade en tysk tjej som också är aupair. Ikväll ska jag förhoppningsvis titta på oscars galan med några tjejer. Vi får se hur det slutar.

Två bilder från promenaden idag. Kan även berätta att jag inte kommer lägga upp några bilder på mina värdbarn, värdföräldrar eller huset. Kommer heller inte skriva deras namn här. Bara så ni vet. :)


this means war

Måste börja inlägget med den här texten, hitta den på Julias blogg. Vet inte om hon skrivit den själv eller om hon hitta den någonstans men i vilket fall gilla jag den;

"You get a strange feeling when you're about to leave a place. Like you'll not only miss the people you love but you'll miss the person you are now at this time and this place, because you'll never be this way ever again."

Tror det är det som skrämmer mig med att vara borta så länge. Hur kommer jag vara som person när jag kommer hem? Kommer jag och mina vänner glidit ifrån varandra så mycket att vi inte kommer va lika nära som vi var? Kommer det ens finnas kvar några hemma eller har alla flyttat när jag kommer hem?

Igår kväll så gick först jag, emma, sina och kim på bio. This means war, den bästa filmen jag sett på länge. Skrattade nästan hela tiden. Så den tycker jag alla där hemma borde se. Efter filmen åkte emma hem och vi andra åkte och käkade, mötte även upp en finsk tjej där som heter Rosa. Idag ska jag skypa lite med mor och far sen tänkte jag ta en promenad runt området, är lite orolig för att inte hitta tillbaka men känner för att få lite frisk luft. Senare idag så åker vi förhoppningsvis på en shoppingtur.

23 februari

Dagarna knallar på här, imorgon är det redan fredag. Ikväll åkte jag och Emma och shoppade på Target. Eller jag shoppade, köpte lite allt möjligt småkrafs som behövs, bland annat köpte jag ett superstort paket med tops och när jag kommer hem upptäcker jag att det ligger ett lika stort packet i skåpet nästan helt oanvänt. Så någon som vill ha tops?

Igår, på starbucks kvällen, så hängde vi på starbucks en halvtimma sen stängde det. Oplanerat. Jag och tre andra tjejer åkte då till Friday's och åt lite. Gjordes även planer för helgen så imorgon ska jag på bio och på lördag ska de visa mig ett shoppingcentrum här i närheten. Ska bli kul. Fick mitt amerikanska bankkort idag också. Så nu väntar jag bara på pin koden. Har inte kunnat använda min förra lön så har fortfarande hela den kvar, sweeet.

Och måste bara säga igen att jag uppskattar alla peppande och fina kommentarer jag får så himla mycket. Tack!

starbucks onsdag

Idag gick allting så himla bra. Så idag är det än väldigt glad johanna som skriver.

Har kört tre överfulla tvättmaskiner idag så nu är all tvätt borta. Tvättade även lite egna kläder såhär på kvällskvisten. Tvättmaskinerna här är så stora så känns så larvigt när jag lägger in min lilla tvätt. Har även skypat med min fina familj, förstår fortfarande inte att jag inte kommer ha dem så nära på ett helt år. Känns overkligt. Fast idag är jag taggad på det kommande året. Vet att det inte finns något att hämta hemma just nu så varför ska jag vara hemma.

Nu ska jag gå ner och äta lite mat sen kommer Emma och hämtar upp mig sen ska vi på starbucks. Så ikväll går jag på vänjakt. Haha.

Snart ett år sen hela familjen var på Kap verde.

Jag och min älskade syster Matilda
<3


johnnana tucceson

Fick se hur körskolan hade stavat mitt namn. Som rubriken lyder så hade de stavat det. Haha, inte helt fel men inte rätt heller. Försökte lära min hostdad att säga Johanna Maria Thuresson och det gick hyfsat. Är ganska roligt att höra amerikaner prata svenska. Barna är väldigt duktiga, Julia har lärt dem några meningar så jag ska väl försöka få dem att komma ihåg det och kanske lära dem något mer.

den här skylten fann jag på min dörr när jag kom hit.


21 februari

Skapligt trött Johanna ligger i sängen och gör absolut ingenting. Började 6:30 imorgon och sen dess har det varit fullfart. Så idag har det varit väldigt jobbigt. Men jag klarade det, hyffsat iallafall. Imorgon är det bara jag och lillkillen hemma till halv fyra så är inte lika orolig för morgondagen. Då hinner jag även med lite tvätt. Barnens tvättkorgar är öööverfulla. Ikväll har jag min sista körlektion också, skönt att ha det överstökat. Sen måste jag städa och tvätta. Bah, orkar inte. Haha.

Tack för alla peppande kommenterar jag får här och på facebook. Det behövs och gör mig glad att folk tänker på mig där hemma.


20 februari

Är inte alls sugen på att uppdatera här idag men tänkte att ni där hemma var nyfikna.

Helgen har gått bra, men jag har varit helt slut på kvällarna så har legat i sängen och tittat på glee sen sovit. Tar på krafterna att ta hand om tre små barn. Fast jag förstod att det skulle bli jobbigt men jag hoppas det blir lättare om några månader. I morgonbitti är det första gången jag kommer vara ensam med barnen. Jag vet att det kommer gå bra men det är klart man är nervös.

Håller just nu på att bestämma lite med andra aupairer om vi ska hitta på något i veckan. Måste ju hitta mig några vänner. Skypade även med en tjej från Sverige som kommer och bor gatan bredvid mig om två veckor. Spännande.

17 februari

Idag är jag trött. Fast har varit ledig två dagar nu. Men jag har försökt att vara med lite iallafall för att lära mig och så klart lära känna barnen. Just nu kände jag bara för att gå och lägga mig här en stund, ska strax gå tillbaka ner och se vad Julia och barnen pysslar med. Sen ikväll ska de ha en avskedsmiddag för Julia, hennes vänner här i USA ska komma sen ska de gå ut. Jag själv får väl hänga kvar här och underhålla mig själv.

I helgen ska jag jobba ihop med barnens mormor. Hoppas på att det går bra. Sen på tisdag ska jag jobba några timmar helt ensam. Spännande!


we are young/part of me

Ikväll var jag på min första Sturbucks kväll, det är något de som är i min LCC grupp försöker göra varje onsdag. Träffade några tjejer som verkade jättetrevliga så hoppas på att kunna hitta på något med dem i veckan som kommer. Idag tyckte jag det gick väldigt bra med lillkillen här så hoppas att det fortsätter gå bra för mig. Tror även jag lite mer koll på vad jag förväntas göra på dagarna och allt det där.

Förmodligen kommer ingen lyssna på dessa två låtar men lägger in dom här iallafall. ;) Den första är med bara för jag gillar den sen så är det Katy Perrys nya (tror jag). Tror att hon sjöng den första gången på Grammy awards i tisdags.




So far so good

Allt är bra med mig här på andra sidan atlanten, ni som undrar.

Tänkte snabbt berätta för er andra som hittat hit den senaste tiden att jag just nu bor i Garnet Valley, PA där jag jobbar som en aupair. Jag kommer ta hand om tre barn, en pojke på 5, en flicka på 3 och en pojke på nyss fyllda 1. Jag kommer förhoppningsvis stanna här i ett år.

Hitills har allting gått bra, jag hade min första arbetsdag i går tillsammans med deras gamla aupair Julia. Hon håller på att lära upp mig så jag ska kunna allting själv till nästa vecka då hon åker. Känns väldigt tråkigt, tror ingen här vill att hon ska åka. Inte ens jag. Fast jag vet att om hon inte skulle åka hem hade jag inte suttit här idag. Idag hade jag även en körlektion som gick kalas bra. Känns konstigt att vara tillbaka till körlektioner igen men det är skönt ändå. Det är mer trafik här och större vägar än jag är van vid. Sen är det såklart lite olika regler och sånt till skillnad från hemma.

Ikväll ska jag följa med Julia och hennes vänner på bio. Vi ska se the vow. Har höga förväntingar för har hört att den är bra. Kommer förmodlingen vara smockat med folk eftersom det är alla hjärtans dag idag.

Vill avsluta inlägget med att säga grattis till min morfar som fyller år idag och hoppas att alla hade en bra alla hjärtans dag! <3

12 februari

Det blev ändrade planer idag, ingen shopping utan det blev en snabb visit till target och handla strumpor och present till lillkillen. Förhoppningsvis blir det shopping imorgon kväll efter min första arbetsdag i USA. Känns väldigt bra att Julia är med hela den här veckan. Annars hade jag varit väldigt nervös. Just nu sitter vi och tittar på grammy awards och Julias amerikanska kompis är här också.


NYC

Idag åkte vi in till Philly och käkade på ett supergott mexikanskt ställe. Vi åt tacochips, guacamole och sen små tortillias. Gav mina presenter på nu på kvällen, tror de gillade det. Sen satt jag och pratade med familjen och tittade på Prinsessan och grodan. Isa och Julia skulle ut ikväll och eftersom jag är för liten för att följa med så bestämde jag mig för att packa upp mina väskor. Insåg ganska snabbt att jag kunde tagit med mig betydligt mer. Jag är ingen hejare på att packa.. Som tur är så ska vi till King of prussia mall, det största shoppingscenturm på östkusten tror jag. Sen är det kalas här hemma för lillkillen som fyller 1.

Det som var meningen med det här inlägget var att jag tänkte visa lite bilder från au pair skolan och trippen till NYC.




elin, fanny och gabriella. tre svenska tjejer som var i min "klass".



presenten jag fick av min hostfamilj.



mitt och gabriellas mästerverk. dock gjorde jag bara IKEA skylten, haha.



några av de svenskatjejerna



under NYC turen fick man åka upp i "top of the rock".
det här är en liten del av utsikten, som ni förstår var den 100 gånger finare i verkligheten.



gabriella, jag och elin på times square.


Garnet Valley

Sitter just nu i mitt (förhoppningsvis) rum för ett år. Huset var mycket större än jag trodde och det var verkligen jättefint. Mitt rum är lagom stort och sängen är stor, så jag är helnöjd. Barnen är hur gulliga och söta som helst och de var väldigt glada att träffa mig verkade det som.

Sov hela resan hit så resan gick jättesnabbt. Sen så hade min hostmum tagit fel på tiden hon skulle hämta upp mig så fick stå och vänta i 45min men det gjorde ingenting. Nu på kvällen åkte hela familjen plus Julia och hennes syster på ett stekhus typ. Sen åkte jag, julia och hennes syster runt här och tittade på en massa saker och köpte även min första te från Starbucks. Nu ska vi snart gå och lägga oss sen imorgon ska vi in till Philly och käka middag med hela familjen. Tror jag, julia och Isa ska åka tåg så de ska visa mig vilket tåg jag tar och sådär. Spännande.

update

En kort update innan jag ska ga och packa min vaska infor morgondagen! Kom nyss hem fran NYC och turen var kul. Den som var i NYC var val inte sa jattebra men nar vi akte upp i top of the rock sa var det en otrolg utsikt! Har tagit lite bilder som jag visar i helgen, kanske. Haha. Kollade aven in Times square, coolt. Smsa mamma sen insag jag att klockan var tva i Sverige sa jag vackte henne. Forlat!

Allt ar bra i staterna an sa lange! Hoppas allt ar bra hemma. :)

New york

Planet hit gick inte sådär jättebra. Vi blev försenade i Stockholm så vi missade planbytet i London. Så i tre och en halv timme stod vi i kö och väntade på att få veta vad vi skulle göra. Blev ombokade på en annan flight och kom sex timmar försent till skolan. Jaja, vi kom fram iallafall. 
 
Har sovit ungefär 4 timmar på två dygn och har suttit på lektioner i 9 timmar idag. Inte så överdrivet kul men det måste göras. Det värsta är att imorgon är det en ännu längre dag. Nu ska en jetlagd och vääldigt trött Johanna gå och lägga sig.

Juste, fick present av värdfamiljen idag och där fanns det lite smått och gott. Blev även bjuden på turen i NYC på torsdag. Ser fram emot den sen vill jag bara åka ner till min hostfamilj så jag får träffa dom.

USA

Här är johannas nya katogori, där hon kommer berätta allt för er om sitt äventyr i USA!
jag gjorde en ny, lite enkel design åt henne. så hon ska få lite inspiration att skriva här.
hoppas hon gillar det!

:)


/sofie.

5 februari

Kan börja med att säga att gårdagen var hur kul som helst. Dansade i stort sett hela kvällen. Eller vet inte om man kan kalla det dansa, vi skämtade mest och töntade oss. Fick även chansen att krama om många och säga hejdå.

Så imorgon är det Dagen med stort D äntligen här. Känns ingenting speciellt, är förväntansfull så in i bomben men nervös? Njaaa. Tror inte jag fattat det än. Eller jag var inte nervös förens för typ 10 minuter sen när jag läste att flygbolaget jag ska flyga med imorgon ställt in alla sina flyg idag men hoppas på att öppna upp ikväll. Precis vad som behövdes, inställt flyg. Usch, kommer inte bli mycket sömn inatt inte.

Hade fyra jobbiga hejdån idag. Mina närmaste vänner, det gjorde ont i hjärtat att krama dom hejdå.

Nu ska jag försöka sova. Uppstigning sex imorgonbitti.

4 februari

Igår var det avskedsmiddag för släkt och vänner här hemma. Jag hade trevligt och tror de allra flesta hade det också! Bjöds på lasange och marängsvish(?). Behöver jag ens säga att det var jobbigt att säga hejdå till min älskade farmor och morfar? Men som jag sa till dem, vi ses om ett år.

Ikväll är det födelsedags fest för två fina vänner! Måste sätta lite fart eftersom vi ska vara här innan och jag har inte ens börjat med någonting. Tidsoptimist! Ikväll ska bli en rolig kväll, min sista utekväll i Sverige på ett bra tag. Är glad att jag får va med mina bästa då. För så äre, jag har världens finaste vänner! <3

2 februari

Idag har jag fixat och trixat i stort sett hela dagen. Går och lägger ner ett plagg i reseväskan, går till TVn, kommer på något mer och går och lägger ner lite mer i reseväskan, åkte och hämtade stolar och bord till imorgon, kom på lite mer som jag vill ha med mig. Så nu är jag på G! Imorgon ska jag försöka få klart med packningen så har jag en hotstonemassage inbokad sen är det avskedsmiddag. Känns som fredagen inte kan bli annat än bra. Tror hela helgen kommer bli kalas bra!