måndag, 30 juli

Så har en vecka gått igen. Var i New York denna helg med min svenska kompanjon Jessica. Vi åkte upp lördag morgon och hem på söndag kväll. Vi hade inga planer alls, vi var sugna på utgång men eftersom vi är minderåriga här så hade vi inte så höra förväntningar. På lördagen åkte vi ner till 9/11 memorial. De bygger ju nya torn där nu som ska bli ännu högre. Endel tänker säkert; men idioter nu kommer det hända igen. Jag känner bara att det är helt rätt. In your face typ. Man ska inte låta sig skrämmas utav terroister, det är ju det som är deras mål. Likadant med skjutningen i biografen av Batman premiären. Folk sa till mig att man skulle inte gå för att hedra de som dog. Jag kände tvärtom, jag hedrar dem mer genom att inte låta mig skrämmas. Nog talat om det. På kvällen blev det någon slags av utgång. Vi hamnade uppe på en takvåning och drack med några människor. Om ni är vän med en av dessa personer har ni förmodligen sett bilden som kom upp. Jag och Jess gick genast på söndag morgon ut på facebook och tog bort denna person för vi ville icke synas där. Haha. Sen åkte vi hem vid tre och somnade på en gång.
 
På söndagen åkte vi ner till 9/11 memorial igen och betalade för en guidad tur och för att få komma in på området. Jag var tvungen att ha solbrillorna på mig för det var så himla sorligt. Gudierna var en som sett alltihop på håll och den andra hade varit inne i det norra tornet (det som träffades först). Väldigt intressant och jag skulle rekommendera alla att gå dit om ni är i New york.
 
Funkar inte att lägga upp bilder för tillfället. Återkommer med det. Nu ska jag träffa Flo som kommit tillbaka från sin veckas semster, woho!
 
 
 
 
 

måndag, 23 juli

Insåg att jag inte uppdaterat på en vecka så kände att det var dags att uppdatera alla där hemma om vad som pågår i mitt liv här borta. Så, ännu en helg har passerat. Ja, det är helgerna som är roliga att berätta om. Veckorna ser i stort sätt likadana ut. Har jag berättat om hur mina veckodagar ser ut föresten? Iallafall så jobbar jag måndag-fredag från 7:30 eller 8:00 till 4:30 eller 5:30. Sen på kvällarna drar man ut för lite starbucks häng eller middag. När jag kommer hem kommer alla tycka jag är helknäpp. "Ska vi ses?" "Visst, ska vi gå till en restaurang för middag?" Eeeeh, inte riktigt så man hänger hemma. Haha.
 
I vilket fall, helgen. Fredagkväll drog jag på en födelsedagsmiddag i Exton, typ. Träffade en hel del nya människor som jag gick riktigt bra ihop med så det är ju alltid kul. Vi gick sedan på bio, Batman. Grymt bra. Var väldigt svårt att höra vad den ondekillen med masken sa ibland. Frågade tjejen jag satt bredvid och hon hade heller ingen aning. De enda utav oss som förstod allt vad han sa var de två som kom från Australien. Innan vi gick in i bion så kollade de igenom våra väskor pågrund utav massmorden i Denver. Sjukt otäckt.
 
På lördagen hängde jag och Jessica i hennes källare. Jag sov medan hon tränade. (Y). På kvällen åkte vi hem till Petronella, lagade lax och potatis och de drack men jag körde så jag var nykter. Surt sa räven. ;) På söndagen var det aupair möte. Vi åkte ner för en flod i en tube. Skit kul låter det men ack så fel. Floden var inte alls ström så det tog oss två timmar och ibland fick man hoppa ut och dra sin tube för det var så grunt. Haha. Men vi knöt ihop våra flytvästar så vi flöt ner tio tjejer ihop vilket gjorde det hela lite roligare.
 
Idag bokade jag och Jessica en weekend till NYC. Kommer bli alla tiders.

måndag, 16 juli

Just nu älskar jag att var i USA. Positivt tänkande gör susen! Efter min semstervecka så var de första dagarna tillbaka på jobbet vääääldigt sega. Antar att det var för jag längtat till min semster så var den över på två röda. Men nu är jag tillbaka på banan och det är fullfart framåt. Haha. Idag kom även tjejen som ska hjälpa mig i sommar med mina tre energibarn. Jag trodde hon skulle vara här någon dag då och då men icke, hon ska vara här varje eftermiddag förutom torsdagar. Känns som en stor sten lyft från mina axlar. Det är 1 och ½ månad kvar av sommarlovet och jag börjar bli trött och barnen uttråkade. Ingen bra kombo! Men nu kommer alltså den här tjejen hjälpa mig, lite nya idér på lekar och skoj så det känns toppen.
 
Det känns så himla bra också för nu när jag varit här i snart sex månader så känner barnen mig. Min lillkille lyser upp när han ser mig, han vill att jag ska lyfta honom och han har börjat ge så gosiga kramar. Min tjej lyssnar så bra på mig nu och vi skrattar alltid så mycket ihop. Åh, fina barn! Förra veckan så var jag väldigt populär hos min lillkille, han sprang till mig istället för mamma när han var ledsen och när mamma lyfte honom så ville han till mig. Min värdamma sa då: om du fortsätter välja henne så skickar jag tillbaka henne till Sverige. Haha.
 
Måste även berätta om gårdagen. Vi bestämde sent på lördagkväll att vi skulle åka till Hersheypark, ett stort nöjesfält någon timme härifrån. Sagt och gjort, klockan åtta på söndagsmorgonen bar det av. G-R-Y-M-T kul. Jag och Jessica gav oss på alla berg-och-dalbanor. Parken hade ett 10-tal berg och dalbanor och vi hade som mål att ta alla. Skrek och skrattade hela dagen, vissa berg-och-dalbanor var gaaalna.  Vi slängdes hit och dit, upp och ner, spikrakt upp för sedan spikrakt ner
 
 

lördag, 14 juli (LMFAO)

Kom precis på att jag glömt berätta om konserten jag var på innan min semestervecka. Jag var och såg LMFAO, g-r-y-m-t. Förbanden var Eva Simons (Take over control), Sidney Samson (Riverside), Far East Movement (Like a G6). Bara det var hur kul som helst. Folk var utklädda, neonfärgade leggings, stora urringade linnen med roliga texter och såklart ett par brillor och alla dansade runt som galningar. Tyvärr var jag och Jessica tvungna att gå innan hela kalaset var slut... Vi skulle upp fem dagen efter och sista tåget gick elva så vi missa Sexy and I know it och Party rock anthem vilket sög. Som tur var hade vi skitkul så det gjorde inte allt för mycket men inte så kul att missa deras två bästa låtar.

Ligger just nu och slöar i min säng med Flo. Imorgon åker jag förmodligen till Hersheypark. Håller tummarna för att det blir så. Nu ska jag vara lite social.


lördag, 14 juli

Kom precis hem från en skitkul kväll ute i West Chester. Vi var ett helt gäng aupairer som drog och käkade ihop. Jag hade bara tänkt gå för middag men sen gled vi in på nattklubben och dansade i två timmar. Det var galet varmt och sjukt mycket folk men kul vare. Märker hur mycket jag saknar att gå ut när jag väl går ut här. Vi åkte dock hem vid halv ett, jag hade min bil och jag blev osäker på när jag var tvungen att vara hemma med den så ville inte komma hem för sent.

Imorgon är det skypedejt in bokat sen får vi se vad som sker. På söndag så kanske jag åker till en vattenpark med några tjejer, hoppas på att det blir så.

söndag, 8 juli

Tittade precis igenom mitt USA album på facebook och insåg vad mycket jag gjort, sett och upplevt under min tid här. Fem härliga månader. Jag har gråtit, slitit, kämpat, svettats och saknat men jag har även skrattat, träffat underbara människor som jag aldrig skulle träffat om jag inte tagit beslutet att åka, levt ett nytt liv, träffat en underbar familj, njutit. Jag har endast sju månader kvar av mitt äventyr, jag ska leva för dagen och ta vara på tiden för det kommer gå så himla snabbt. Aupair livet är allt annat än lätt, många förstår nog inte hur tufft det egentligen är. Men i slutändan kommer det vara värt det.
 
 
BIG LOVE!
 
 
 

lördag, 7 juli

De senaste dagarna har bloggandet varit sämst. Har inte haft tid eller lust att hänga här men nu efter en veckas semster är jag tillbaka.
 
Just nu ligger jag i en bastu, även kallat mitt rum, men eftersom både jag och familjen varit borta en vecka så har ACn varit avstängd. Det var runt 38 grader i mitt rum när jag kom innanför dörren nu ligger det runt 28. Bättre men fattar fortfarande inte hur jag ska kunna somna här. Gör ju inte saken bättre att jag inte fattar hur jag ska få igång ACn igen heller. Klicka på massa så vet inte vad jag gjorde... Ska låta det vara nu för vill inte ställa till med mer på den där grejen än vad jag redan gjort.
 
Sen sist.. Jobbat och stått i som vanligt. Finns inte så mycket att berätta om förra veckan men denna vecka som varit finns det betyldigt mer att säga om. Jag har nämligen haft min första semester vecka. Jag fick äran att följa med Jessica och hennes värdfamilj till deras vänners hus på Daniel Island i South Carolina. En jättefin ö precis utan för charleston. Eller innanför kanske man ska säga. I vilket fall, det bar iväg klockan fem på söndagmorgonen. En tio timmars bilresa väntade. Gick förväntansvärt smärfritt med tanken på att det var tre små barn i bilen. Huset vi bodde i var sjukt fint, rummet som jag och Jessica delade var hur fint som helst med ett underbart tillhörande badrum. Älskar amerikanska hus, alla sovrum har ett tillhörande badrum. Så under den här veckan har jag slappat, solat, njutit i 38graders värme, lekt med barn, ätit på lyxig restaurang, ätit hemlagad mat. Ja, vet inte riktigt mer vad jag ska säga. Bilresan hem var inte så kul, fast i bilkö på 95an vilket gjorde att det tog två timmar extra, sammanlagt 12 timmar i en bil, vi blev även stoppade av polisen och fick en fortkörningsböter. Jag blev skit nervös när värdpappan säger "han kommer nog efter oss" men alla andra var coollugna och så sa värdpappan "äsch, det här händer mig en gång i månaden". Lite annorlunda inställning än vad man har hemma i Sverige. Haha.
 
Jag har haft en galet bra vecka. Nu har jag laddat på mina batterier och är redo för denna sommar med kidsen.