söndag, 24 juni

Har varit dålig på att blogga den här veckan. Har haft fullt upp och tänker försöka återberätta lite för er vad som hänt.
 
Sen i onsdags har det varit galet varmt, ungefär 37-38 grader och kvavt som inåt.. Inte så jättekul eller skönt, speciellt när man har tre barn som gärna vill vara ute men när det är så varmt funkar det inte så bra. Nu i helgen ska jag absolut inte klaga för i fredags hade vi en liten storm som gjorde att det inte var så kvavt längre. Torsdag och fredag knallade på som vanligt. På fredagenkvällen var det midsommar så jag träffade fem svenska tjejer på PF chang för middag. En kinaresturang så var ju inte så smart att åka dit då vi skulle fira midsommar men gott var det.
 
Lördagdag tillbringade jag vid Flos pool och bara tog det lungt och umgicks lite med hennes värdfamilj. Sen på kvällen åkte jag och Jessica till Petronella där det hölls en midsommarfest. Hennes värdmamma är svensk så de hade bjudit in vänner och firade midsommar helt enkelt. En riktigt rolig kväll, vi gjorde midsommarkransar, åt svensk mat (FÄRSKPOTATIS!!!!! jag tror jag åt 13st...).
 
Idag så hade mitt värdbarn sitt födelsedagskalas på pump it up. Ett ställe med massa hoppborgar. Ungarna hade jättekul och jag hade det bra jag med. Hoppade i några borgar men brände upp armen och rumpan... plus att jag hade en klänning på mig och alla stod och titta så kände inte för att flasha allt för mycket så gav upp efter några turer. (Det var typ en stor rutschkana). Det var jättetrevligt att träffa familjens alla vänner också. Önskar jag fick lägga upp bilderna jag tog idag, mitt värdbarn var såååå söt i sin outfit hon bar dagen till ära! En rolig sak idag var även att jag fick göra på 95an som jag inte får köra på egentligen. Min värdpappa sa precis innan vi åkte "du är den första aupairen som jag låter åka på 95an" sen när vi åkte hem igen så stannade jag till på banken för att öppna ett sparkonto då ringde han och smsa och fråga om allting var okej. Jag har faktiskt kört på motrovägar förr ;) haha.
 
Kom precis hem från middag med några av tjejerna här och nu ligger jag och tittar på games of thrones.Imorgon börjar en ny jobbvecka sen börjar min semester vecka! :DD
 

tisdag, 19 juni

Igår åkte jag på aupair mötet som innebar att vi skulle titta på volleyboll men väl där så fråga de om vi ville spela så jag hängde på i mina supertajta (:() jeans och converse. Superkul!! Ska lätt åka dit nästa måndag och spela lite. Insåg faktiskt att jag saknat att spela, dock var min karriär inom volleybollen otroligt kort och inte så värst framgångsrik men kul är det!

Idag var det jag och mina tre busfrön heeeela dagen lång. Gick toppen bra faktiskt. Imorgon har de camp sen kommer mormorn så imorgon kommer bli en bra dag också. Positivt tänkande gör mina dagar så mycket lättare. Ibland är det svårt att få fram något positivt men det finns alltid något. Nu ska jag ut och springa en sväng sen blir det kolla på Games of thornes, så himla bra!!

Låg precis och tänkte på vad som hänt med mig här. Jag köper massa klänningar och nu när jag bytte om till träningskläder, rosa tröja, rosa bh, rosa tofs, rosa hårband och en rosa vattenflaska?! Jag har blivit girlygirly. Antar att min lilltjej smittar! Hon blev skit glad när jag hade rosa nagellack, oh ännu en rosa sak som klär mig för tillfället. Jisses!


söndag, 17 juni

Okej, ska försöka bjuda på ett gladare inlägg än mitt förra.

Just nu ligger jag mätt och belåten på mitt nystädade rum och tittar på Games of thornes. Mina värdföräldrar har kollat igenom hela första säsongen i veckan och sa att jag absolut måste se detta. De varnade mig dock för att det kunde vara beroende framkallade. Får se vad jag tycker. Min värdpappa har hjälpt mig med min fjärrkontroll nu till TVn så nu kan jag glo på lite TV. Har typ inte tittat sen jag kom hit för vem orkar gå fram till tvn för att höja, byta kanal, sätta på och av och allt det där. Inte jag iallafall, haha. Nu ikväll så lagade även min värdmamma farsdag middag så har suttit nere med min värdfamilj och pratat i några timmar. Eller mestadels skrattat, min värdpappa är mästare på att skämta och barnen är roliga de med.

I fredags åkte jag som sagt var till Wilmington för det var en italensk festival där. Vi käkade och gick sedan runt och tittade, det fanns karuseller och grejer sen var det livemusik och massa folk. Påminnde om marknader som vi har i Sverige. Vi stannade även till på Friday's så jag fick käka deras Brownie Obsession. (Googlade precis hur man stavade detta och fick då upp att den innehöll 960 kalorier, hahaha) den är så himla god!! Sen åkte jag hem och somnade så sött i min säng.

Lördagen spenderade jag ihop med Flo på Christiana Mall. Jag har inte shoppat så överdrivet mycket sen jag kom hit så jag gick all in och kom hem med fem klänningar, två linnen och två väskor. Så nu behöver jag inte shoppa på ett tag. Ska dock försöka hitta ett par finare flipflop. Vill vara en riktig amerikanare ;) Fast med lite stil såklart! Haha. På kvällen skulle jag jobba så hängde hemma här hela kvällen men familjen var ute på äventyr tills sent så jag behövdes aldrig.

Och idag då, jag har hängt med Flo (ovanligt) och vi åkte till Concard mall där jag hittade en jacka. Sen sprang vi en runda och efter det hängde jag med Jessica en stund hemma hos henne. Tror det var allt som skett i helgen. Imorgon är det aupair möte, vi ska titta på volleyboll. Jag och Jessica funderar på att börja spela så ska bli kul att få se vilka som är med i laget.

Nu ska jag återgå till mitt TV tittande sen låta John Blund komma på besök.

Två bilder från i fredagskväll.




fredag, 15 juni

Ännu en vecka har gått. Jag har varit sämst på att blogga för jag har inte varit på topp denna vecka. Jobbar imorgon kväll sen ska resten av helgen användas till att ladda inför den kommande sommaren.

När man är ledsen och borta hemifrån är man inte så tuff längre. Torka tårarna, bita ihop, tre djupa andetag! Nu; åka in till Wilmingtion för att kolla in italienska festivalen som äger rum där denna vecka.


söndag, 10 juni

Helgen går mot sitt slut, eller jag har hela söndagen kvar men det känns som den nästan är slut. Idag ska jag och Jessica åka och titta på mitt äldsta värdbarn när han spelar baseball. Ska bli kul att se honom spela och han blev jätteglad när jag sa att vi skulle komma och titta. Senare får vi se vad vi hittar på. Vi tänkte lägga oss och sola men det är redan upp mot 31 grader ute och väldans kvaft så känns inte så lockande att lägga sig utan en pool.

Igår hade hängde jag hemma hos Flo och hon har pool så det var hur skönt som helst. Vi gled runt på madrasser och bara njöt av att vara lediga. Jag hann även med att titta på Tyskland-Portugal med tyskarna så de blev glada när tyskland vann. Senare på kvällen så var jag och Jessica bjudna på en studentfest hos Haley. Så vi åkte dit, nervösa för vi visste inte vart hon bodde sen visste vi att alla skulle vara amerikanare. Det är skillnad att träffa värdfamiljer för det fattar att engelskan inte är helt perfekt. Tycker ändå det gick hyfsat, dock satt vi mest tysta då de prata hur snabbt som helst och bytte samtalsämne hit och dit precis som man själv gör med sina vänner på fester. Så det var svårt att flika in något men det var kul iallafall, haha.

Och juste, i fredagskväll gick jag, Jessica, Flo och Charlotte ut i West Chester. Ingen var 21 men vi gick dit halv nio och vakterna kommer nio och efter det antar de att alla därinne är 21. Sweet för oss! Så vi dansade och skrattade åt amerikanarna som vanligt. Vissa dansar inte utan de pysslar med något annat...





onsdag, 6 juni

Tanken var att vi skulle fira Sveriges national dag och även att jag varit här i fyra månader genom att åka och bowla. Men efter jag pratat med Sofie som låg i matförgiftning så fick jag vääärldens magvärk. Sån jag får innan jag kommer spy så valde att inte förendra mig igen utan stannade hemma. Kul onsdag! Hoppas på att helgen blir roligare. Nu ska jag sova så min magvärk går bort tills imorgon bitti. Ta hand om tre busfrön och ont i magen går inte så bra ihop.


tisdag, 5 juni

Kom precis ut ur duschen. Jag och Flowrence möttes upp efter jobbet och sprang en sväng. Var ute i 30 minuter, det går inte fort men vi knatar på. Tycker vi är riktigt duktiga! Tyvärr finns det bara asfalt här omkring så det känns i vrister, vader och knän när man springer. Har sett att det finns ett spår med sågspån där Jessica bor. Får kolla upp det så kanske man kan köra lite omväxlande iallafall.

I söndags var tanken att vi skulle hänga vid poolen men vädret ville inte riktigt samarbeta. Så tror vi ska ge det försök igen nästa helg. Tanken var att vi skulle åka till Baltimore över en dag men vi tänkte satsa på Atlantic City helgen efter det istället och köra en övernattning där. Vi får se om våra planer går i lås.

Jag klippte även lugg i helgen. Vet inte om jag gillar det eller inte men håret växer ut. Förr ville jag inte göra något med håret men nu känns det lite som skitsamma, det växer ju ändå ut lixom.




lördag, 2 juni

Igår när jag tittade vilket datum det var blev jag chockad. Redan juni?!? Galet vad fort maj gick. Har inga speciella planer för juni. Tanken var New york den här helgen men min värdfamilj behövde mig ikväll så just nu sitter jag och lyssnar ifall någon av barnen vaknat. De är specialister på att vakna upp under nätterna. Vill inte att det ska bli domino effekt, att en vaknar och väcker alla andra. Så om någon vaknar är det snabbt upp och lägga tillbaka den i sängen. Haha.

Igår gick jag, Sina och Flo på MIB3, den var bra men de två filmerna innan var sååå mycket bättre. Vi käkade även middag på Fridays innan. Riktigt trevlig fredag. Och i morse hade jag SOVMORGON för första gången på en månad. Dock är det väldigt svårt att inte vakna när familjen går upp. Men det var skönt att bara kunna ligga och dra sig i sängen. De flesta helger är det upp tidigt för att bege sig ut på en miniweekend och söndagmornar är det alltid upp tidigt för man vill se så mycket på sin miniweekend som möjligt.

Jag hoppas på fint väder imorgon för då ska jag och Flo hänga vid poolen. Om vädret inte är på vår sida får vi se vad vi hittar på.

Igår i bilen:
Min värdflicka: Johanna, jag vill lära mig något på svenska.
Jag: Okej, vad vill du lära dig? Du får bestämma själv, vad vill du helst kunna på svenska?
Hon tänker väldigt länge sen säger hon: Jag vill lära mig hur man säger stopp.
Haha, hon blev väldigt besviken när det visade sig att det var ungefär samma sak på svenska och engelska.

Jag och Siiiiina.


update; strax efter mitt inlägg så börjar lillkillen skrika och väcker då sin syster. haha. jag gjorde ett tappert försök att få de tillbaka i sängen men ville inte väcka storebrosan så tog när dem och la dom på soffan där de somnade så sött.


torsdag, 31 maj

Hade planer för kvällen men när jag slutade vid halv sju idag kände jag att det enda jag ville var att åka hem, äta och sen gå ut på en promenad. Eller nej, promenaden var väl inte på min topplista på saker jag vill göra men den är på toppen av vad jag borde göra. Så ska snart snöra på mig löpardojorna och möta upp Flo.

Jag trodde att mina knoddar skulle gå på sommarlov imorgon men icke, de har en hel vecka kvar. Så en vecka kvar innan det blir full fart. Ska bli både kul och jobbigt. Eller stressigt är väl det rätta ordet. Speciellt eftersom lillkillen är en klätterexpert och stoppar ALLT i munnen och när vi är ensamma är det lätt att hålla koll på honom men nu har man två till att hålla ögonen på. Men det kommer gå fint.

Nu smsade Flo att hon var redo att mötas. Försökte hitta en bild från USA men fastna för den här istället. Haha. En för rolig sommarkväll hemma hos mig.