fredag, 30 mars

Så var de två veckorna avklarade. En klapp på axeln till mig själv. Min värdmamma sa precis att nu är det bara två veckor kvar till Florida. Kommer gå supersnabbt tills dess också förmodligen. Längtar!!

Idag var det dock en lite jobbig dag eftersom lillkillen hade jättehög feber. Som tur var verkar det ha blivit bättre nu. Otäckt när så små barn får 40 graders feber.

Ikväll ska värdfamiljen ha middag för min värdpappa fyller år (hade jag helt glömt bort). Sen ska jag dra vidare till fridays och sen gå på bio, Hungerspelen ska vi se. Kommer bli jättekul att se den, har dock inga förväntingar eftersom jag med erfarnehet vet att böckerna oftast är bättre.

Imorgon ska jag äta frulle med Jessica sen ska jag hänga med Emelie. På söndag är det IKEA, köpa lite svensktkrubb är tanken. Måste dock erkänna att maten är borta i USA är skapligt gott det med. Det enda jag saknar är hemlagad mat. Mums, mammas lax, kycklingfile, tacos i ugn, amandas kycklingfile, matildas fläskfile... Okej, nu måste jag sluta tänka på det för min magen blev super sugen på alla dessa saker. Får koncentrera mig på kinamaten som står där nere och väntar.


torsdag, 29 mars

Herremingud, imorse var det kaos. Kylskåpet ekade tomt, värdföräldrarna var sena till jobbet, ett av barnen var dålig i magen, en av dom hann inte till toaletten, plötsligt ser jag att lillkillen käkar något brunt, japp han hade varit nere i blöjan och grävt och funnit sig något gott att tugga på, tyckte han. Som tur var ordnade allt upp sig. Som det alltid gör. Jag kommer vara superdupermega stresstålig när jag kommer hem.

Idag kom min kamera på posten, woho. Nu ska jag bjuda på massa bilder, eller ja när jag laddat den och tagit lite kort såklart. Fick även veta att jag får en hel del tillbaka från skatten, ännu mer woho. De ska jag leva loppan för här borta. I morgon är sista dagen med alla tre barnen, high five till mig själv att jag klarade dessa två veckor. Har faktiskt njutit ut av det, har varit jättekul att lära känna mitt äldsta värdbarn ordentligt eftersom han går i skolan annars. Men måste erkänna att det ska bli väldigt skönt att skolan börjar nästa vecka.


tisdag, 27 mars

För det första. Vad hände igår? Mina läsare var dubbla antalet mot vad det brukar vara. Konstigt.

Har blivit förkyld för mitt rum är sviiin kallt på nätterna. Vågar knappt inte röra mig för kuddarna är så kalla, försöker hålla mig på en fläck där det redan är uppvärmt. Brrr.

Ikväll valde jag en chillkväll hemma för mig själv, kände för att fixa på rummet, bara ta det lungt och va för mig själv helt enkelt. Sen jag kom hit har jag i stort sett umgåtts med någon hela tiden så är skönt att bara va för mig själv idag faktiskt. Fick ett sms av min värdpappa förut "det finns mat här nere, yummy" och det var det kan jag säga.

Helgens planer är ganska liknande kvällens. Vila upp sig, chilla fast i helgen kommer jag chilla med mina fina vänner istället för ensam.

Hoppas allt är bra med er där hemma. Till mina saknade vänner där hemma, hör av er om ni vill skypa i helgen.


måndag, 26 mars

Washington var kalas bra. Vädret var sämst. Men vi gjorde det bästa av situationen. Vi kom dit runt ett på dagen, fast regnet öste ner gick vi till "the mall" och tittade på massa olika saker. Tillexempel vita huset, lincolnmonumentet, georgtown och allt det där. Vi passade även på att gå ut och dansa på kvällen, det var hur kul som helst eftersom jag saknat att gå ut såååå mycket. Dock var jag spiknykter under hela kvällen, vill inte hamna i trubbel. Haha. Kom nyss på att jag inte druckit en droppe alkohol på snart två månader. Aja, tillbaka till Washington. Det blev alltså en sen kväll och sedan en tidig uppstigning för att vi vill se mer av staden. Vi knallade runt i stort sett hela dagen men runt klockan tre var vi så trötta att vi gick till stationen och väntade på bussen istället.

Hoppas på att få sno lite bilder från Emelie så jag kan visa lite hur det såg ut och sådär. Dock blev vi besvikna på det omtalade cherry blossom, vet inte ens om vi var för tidiga eller försena.

Nu ska jag iväg och smida planer med mina två svenska vänner här borta på andra sidan atlanten. :)


torsdag, 22 mars

Känslan som uppstår när jag varit off en timme och sedan kommer ner för att äta och B, ett år gammal, spricker upp i världens leende och springer mot mig och vill bli upplyft. Han lägger huvudet på min axel och vill verkligen inte bli nersläppt igen. Kan påpekas att både mormor och mamma var i rummet samtidigt.

Som jag sagt förut så knallar dagarna på här borta. Det är snart redan helg och i helgen beger jag mig till USAs huvudstad Washington. Alla berättar om hur otroligt vackert det är där när körsbärsträdena blommar och allt såndär. (Tror det är körsbärsdträdena iaf). Jag åker med två svenska tjejer, Emelie och Jessica sen ska även en tysk tjej med, Verena. Kommer inte kunna ta några kort för min kamera fick sig ju som sagt var en omgång i tvättmaskinen. Fina föräldrar som man har så ligger det nu en kamera från Sverige påväg över till mig här borta på andra sidan atlanten.

Nu kommer snart Emelie och hämtar upp mig. Vi ska åka och köpa chips och gräddfil. Fick ett paket från Sverige förra veckan med mina jeansshorts plus massa gott bland annat mina favorit dippsmaker. Haha. Har jag redan berättat det här föresten? Skitsamma. (Känns som Sofie skrattar åt mig just nu pågrund av dippen...)


måndag, 19 mars

Okeeej. Då har barnens spingbreak börjat. Det kommer bli två tuffa veckor men det är bara att bita ihop. Vet att veckorna kommer gå snabbt och när de är över kommer jag vara så stolt över mig själv. (Försöker peppa mig själv, haha). Idag stekte solen på sjukt mycket så måste börja smörja in barnen med solskydsfaktor. Helt sjukt, mitten på mars och man måste börja med det.

I söndags var planen att åka till Christiana Mall men vi åkte istället till King of prussia (igen). Shoppade två par skor, en skjortklänning och ett par jobbshorts. Från H&M.... Måste skärpa mig! Sen på kvällen käkade vi på Rubys. Träffade även den nya svenska tjejen, hon följde med till King of Prussia. Alltid kul med folk från hemifrån.

Ikväll kommer Emelie och Verena över. Vi ska smida lite planer inför helgen. Kommer bli jättekul om allt går som planerat!


lördag, 17 mars

Jag älskar hur varje dag bara blir lättare och lättare här borta. De två senaste dagarna med barnen har gått så himla bra. Hemlängtan är så gott som borta och våren är här. Kan knappast bli bättre. Något som gjorde mig väldigt glad igår var när min treåriga tjej sa; johanna, can we be best friends forever and ever? Såna saker gör mig så himla glad. Det väger upp efter man fått höra ett xantal gånger att jag är den värsta aupairen någonsin och att deras dag var bra tills jag hämtade dom tillexempel. I början var det tufft att få höra sånt men de är ju bara barn så man får ta det med en nypa salt.

Nu har jag fixat ett album på facebook med lite bilder om ni är intresserade att se lite bilder från min första tid i USA. Imorse var vi och käkade frukost på Starbucks, vi satt ute på uteserveringen i solen i bara linne och bara njöt. Så himla härligt! Imorgon är jag ledig hela dagen så hoppas på att alla mina planer går i lås. Nu ska jag kila över till Emelie.


torsdag, 15 mars

Idag slutade jag halv ett istället för halv sju. Skönt som tusan, fixade med lite tvätt och bara chillade. Har varit så himla trött den här veckan. Är inte van att gå upp halv åtta. Så istället för att jobba heldag idag jobbar jag några timmar på lördag. Vet inte hur många timmar det blir men det visar sig.

Igår var det aupair möte, vi möttes i en gymsal typ och lärde oss lite om självförsvar. Jag gjorde illa mig i handen/handleden så det var trist annars var det ganska så kul. På eftermiddagen åkte jag även till parken med alla tre ungarna. Först tänkte jag ta med lite snacks och något att dricka till dem sen blev det inte av. Något jag ångrar. Äldsta pojken grät mest hela tiden, han skulle dö av uttroking sa han. Stackarn. Så vi åkte hem efter 30 min. Imorgon tänkte jag ge parken ett nytt försök och denna gång ska jag packa med lite grejer så vi kan ha en picknik. Har även hunnit med skype med Julia (familjen förra aupair) för äldsta pojken ville berätta att han hade en lös tand och tjejen ville berätta att hon missat sitt snack i skolan. Haha, de är så söta!

Idag fixade jag (sofie) en liten räknare här till höger som visar hur många dagar jag har varit i USA. Nu ska jag kolla klart på en film sen ikväll ska jag och Emelie till Starbucks för att träffa en annan aupair.

Jag försöker tänka positivt hela tiden (det gör saker roligare och det gör även saker lättare). Så nästa vecka har jag alla tre ungar i två veckor och istället för att tycka det ska bli jobbigt så tänker jag att det kommer bli kul för då kan jag lära känna barnen ordentligt!


tisdag, 13 mars

Ska sova när som helst men ville bara skriva här snabbt så mamma och pappa (och alla ni andra som läser detta) vet att jag har det jättebra och livet knallar på här borta på andra sidan atlanten. Idag hade vi avskedsfika/födelsedagsfika för min vän Emma. Känns så himla tråkigt att hon åker men det är så det är här antar jag. Bäst är att hon bor i Norrköping så jag vet att vi kommer ses om ett år.

Ska försöka få tag i massa bilder som jag kan lägga upp här så ni får se vad jag pysslar med. Har ännu inte vågat/orkat testa min kamera som fick sig en åktur i tvättmaskinen.


lördag, 10 mars


Hitta bilder på emelies blogg som jag snodde. (hehe).

Två bilder från förra lördagen
1. Jag och Emelie
2. Emelie, Kim, Emma, Sina och Verena




Sen snodde jag lite bilder från gårdagen också. Vi gick på bio och såg Project X, jag och emelie skratta oss genom hela filmen både för den var rolig men också för filmen spårade ut helt och hållet. Sen åkte vi och käka på hooters. Ni vet stället där det bara jobbar snygga tjejer som serverar i korta shorts och små linnen. Kände oss lite missplacerade för det var mestadels 40+ killar där. (tänkte skriva gubbar men vet att pappa läser bloggen;)

1. Jag på bion med en mellan popcorn och mellan cola. Syns inte så bra på bilden men de är enorma.
2. Jag och Sina på Hooters
3. Emelie och Kim, också på Hooters






fredag, 9 mars

Tänkte visa er vad jag shoppade här om dagen. Måste tyvärr erkänna att grejerna kommer från H&M.... Förhoppningsvis blir det mer shopping i helgen, Philly imorgon och sen kanske det blir king of prussia på söndag.

Idag har jag städat bilen, både själv och lämnat in den. Var stolt över mig själv, jag tog mig dit själv och lämnade in den och allt det där. När de lämnade tillbaka bilen så sa de "du hade glömt att stänga ett fönster". Så där sluta min stotlhet ganska så snabbt. Som tur var hade de torkat av inne så det var inte så jätteblött. Det var väldigt annorlunda att tvätta bilen här mot hemma iallafall. Man stod i en kö och sedan hoppa man ur sa vilken tvätt man ville ha. Så körde de in bilen i en hall där det var massa med människor och alla kasta sig över bilen sen var den klar på 10 min. Kosta bara 130kr.

Insåg att bilderna var urusla men orkar inte ta om. Köpte iallafall två biknis, en i turkost och en svart. Sen köpte jag ett par höga skinnshorts. Så ska mamma skicka mina två favvo jeans shorts hemifrån. (tänkte inte alls när jag packade). Nu är jag iallafall lite mer redo för Florida!




torsdag,8 mars

Sen jag kom hit så har jag hostat. En sån där jobbig hosta som gör så att man ligger vaken om nätterna och om jag skrattar så får jag en hostattack istället. Nu har den dock blivit bättre men igår så mådde jag dåligt igen. Är inte så ofta jag är sjuk och såklart är jag det när jag kommer hit. Iallafall, igår mådde jag illa som tusan. Visste att ett av barnen och mamman hade mått dåligt dagarna innan sen så spydde även lillkillen i tisdags. Tänkte inte mer på det utan börja jobba 13:30 (skulle jobba kväll). Sen åkte jag iväg för att hämta upp de två äldsta från skolan. Det slutade med att jag kräks i bilen... Över hela mig själv och i bilen. Inte det fräschaste jag varit med om.. Så jag fick åka hem, duscha, städa bilen och sen ligga och vila i två timmar. Jobbade som sagt var kvällen och det gick hyffsat. Barnens mormor var med och hjälpte till som tur var.

Nog prat om äckliga saker.. Ikväll var jag över en sväng till Emma/Emelies hus och tittade/hjälpte till att baka kanelbullar. Resultatet blev bra. Fick med mig några hem så bjöd min värdpappa på en (alla andra sov som stockar i soffan) och jag tror han gillade den. Imorgon åker hela familjen iväg på semester så jag får långhelg. Ska försöka knäppa massa kort i helgen så det blir lite roligare att kika in här på bloggen + det kommer va kul för mig att ha minnena sparade på kort sen.

Ojustja, idag var det sol och 20 grader här. Jag klagar inte! Nästan sommarvärme. Undra hur det blir om några månader?!

tisdag, 6 mars

Idag är det den 6 mars vilket innebär att om ett år exakt så går mitt visum ut. Det innebär även att idag har jag varit här exakt en månad. Den här månaden har varit tuff men samtidigt väldigt rolig. Jag har ännu inga planer på att åka hem vilket min värdmamma tyckte var bra när jag sa det. Haha.

Igår fyllde min pappa som sagt var år, dock blev min dag förlängd så hann inte med något skype. Som tur var ringde jag honom på morgonen så jag fick säga grattis iallafall.

Igår kväll hade jag, Emma och Emelie en chillkväll med jordgubbar och nutella hemma hos mig. Klirra fint i kistan.


söndag, 4 mars

Tiden går fort, känns som dagarna flyger förbi. Speciellt helgerna såklart. Så imorgon är det redan måndag och det är dags att jobba igen. Jobbade två och en halv timme idag dock, värdföräldrarna skulle på brunch med några vänner. Men är kul nu i början för jag vill lära känna barnen ordentligt. Äldsta pojken hade med sig sitt schema för mars hem i fredags och de har två veckors spring break de två sista veckorna i mars. Herremingud vad det gör mig nervös. Haha. Men försöker att inte tänka på det, sen så kommer det gå fint fint. (försöker tänka positivt).

Imorgon är det pappas födelsedag så hoppas på att hinna skypa en snabbis med dom imorgon kväll för att säga grattis.

Det här pysslade jag med i lördagskväll, riktigt kul faktiskt!


lördag, 3 mars

Känslorna här är som en berg och dalbana för mig. På morgnarna har jag alltid en liten klump i magen som kallas hemlängtan sen under dagen försvinner det och jag avslutar nästan alla kvällar med ett leende och tänker, här vill jag lätt stanna i ett år! Sen på morgonen vaknar jag upp med den där känslan igen. Irriterande. Men antar när jag känner mig som hemma här kommer det bli bättre. Kroppen kanske är inställd på att vakna upp i min säng i Sverige så vaknar den upp här.

Nu på morgonen har jag pratat med mamma och pappa på skype, tagit hand om lite tvätt från gårdagen, duschat och även tvättat lite av mina egna grejer. Fick just ett sms om jag ville hänga med och åka rollerblades (antar jag att det är) ikväll och även käka middag med några andra aupairer. Så tror jag ska haka på det.


fredag, 2 mars

Idag är det fredag och jag har noll planer för kvällen. Idag var alla barnen lediga från skolan så just nu är jag ganska trött. Haha. På eftermiddagen kom dock min värdmamma hem och då åkte vi till ett ställe som heter jumpers där vi lekte i två timmar. Jag tycker sånt fortfarande är kul så gillar inte när jag nästan fastnar i rutschkanor eller när knäna börjar värka när man kryper på dem för länge.

Måste bara skriva i dett inlägg att jag är så himla glad att jag tackade ja till den här familjen. De är hur snälla som helst som de två senaste dagarna när jag inte haft några planer har det tagit med mig till deras restaurang de äger och idag fick jag följa med till en restaurang och äta. Ikväll åt jag svärdfisk för första gången, mums. De är också väldigt förstående och allt det där. Sen är de väldigt "normala", vet att många kommer till väldigt udda och speciella familjer. De har gett mig massa tips på vad de tycker jag ska se och göra under mitt år här. Ska försöka komma ihåg allting bara.

Imorgon är jag off, har skypedejt med mina föräldrar på morgonen sen får vi se vad jag hittar på.